: Τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι οδηγίες των ειδικών θα τηρηθούν ευλαβικά δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης, Μαρία Λιονή.

Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η αντιπεριφερειάρχης, Μαρία Λιονή, δήλωσε: «Η έναρξη της σχολικής χρονιάς μάς βρίσκει, δυστυχώς και φέτος, αντιμέτωπους με την πανδημία, που έχει διαμορφώσει πρωτόγνωρες συνθήκες και για τη μαθητική εκπαιδευτική κοινότητα, η οποία τα τελευταία δύο χρόνια κλήθηκε να λειτουργήσει μέσα από το καθεστώς της τηλεκπαίδευσης».

Όπως τονίζει η κ. Λιονή:  «Φέτος, οι μαθητές μας επιστρέφουν στα θρανία με την προσδοκία και την ευχή ότι η διδασκαλία θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης και είναι στο χέρι όλων μας να βοηθήσουμε σε αυτό, τηρώντας ευλαβικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις οδηγίες των ειδικών, ώστε τα σχολεία μας να παραμείνουν ανοικτά».

«Ως Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης θα εξακολουθήσουμε να έχουμε στενή συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, προκειμένου στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων μας να αντιμετωπίσουμε από κοινού και να δώσουμε λύσεις στα όποια προβλήματα παρουσιαστούν και να στηρίξουμε έμπρακτα τα σχολεία μας με ό,τι χρειαστεί για την πρόληψη και αντιμετώπιση της πανδημίας. Εύχομαι σε όλους υγεία μαθητές γονείς και εκπαιδευτικούς, δύναμη, υπομονή και επιμονή και η νέα χρονιά να είναι δημιουργική και εποικοδομητική για όλους, έστω και με αντίξοες συνθήκες», συμπλήρωσε η αντιπεριφερειάρχης.