: Κλειστό παρέμεινε σήμερα το Δημοτικό Παλαικάστρου στην Σητεία Λασιθίου καθώς οι γονείς αποφάσισαν να μην στείλουν τα παιδιά τους το σχολείο, εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων κορoνοϊού στην περιοχή, που έχει τεθεί σε αυστηρό lockdown.

Έτσι, σύμφωνα με το zarpanews, τα μαθήματα θα γίνονται αυτή την εβδομάδα με απόφαση της Διεύθυνσης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μέσω τηλεκπαιδευσης.

Επίσης, ούτε ο δημοτικός παιδικός άνοιξε γιατί μια υπάλληλος είναι άρρωστη (όχι με Covid-19) και η άλλη σε καραντίνα.

Όπως αναφέρει στο Cretalive ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λασιθίου, κ. Μανώλης Μακράκης, τα λειτουργούν κανονικά σε όλη την περιφερειακή ενότητα, ωστόσο, στη Σητεία, στην πόλη αλλά και τις γύρω περιοχές, οι γονείς αποφάσισαν να μη στείλουν τα παιδιά στο σχολείο. Ελάχιστοι μαθητές κάνουν μάθημα στα τέσσερα Δημοτικά που είναι στη Σητεία ενώ υπάρχουν περιπτώσεις σχολείων περιφερειακά που δεν έχουν υποδεχτεί κανένα μαθητή! Πρόκειται για συνολικά 11 Δημοτικά και ισάριθμα Νηπιαγωγεία.

Όσο αφορά στην Ιεράπετρα, παρά τους προβληματισμούς και την ανησυχία εκπαιδευτικών και γονέων, .

Ο κ. Μακράκης επισημαίνει πως όλα τα απαραίτητα μέτρα έχουν ληφθεί, οι σύλλογοι διδασκόντων συνεδρίασαν την περασμένη Παρασκευή για να προετοιμαστούν για το άνοιγμα ξανά των σχολείων.

Αναφορικά με το ποιος αποφασίζει για τυχόν λουκέτο σε σχολείο, εξηγεί πως ήταν πολιτική απόφαση να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία. Από κει και πέρα, αν υπάρξει κάποιο κρούσμα, τότε λαμβάνεται απόφαση για κλείσιμο τμήματος ή ολόκληρης σχολικής μονάδας, εφόσον κριθεί απαραίτητο.