Άνοιγμα σχολείων: Εγκύκλιος για την παραλαβή παγουριών στα δημοτικά σχολεία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/09/2020 - 20:05 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

– Η Εγκύκλιος για την παραλαβή παγουριών στα σχολεία: Λόγω της έκτακτης κατάστασης που έχει προκαλέσει η πανδημία κορωνοϊού COVID-19 και προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι άμεσοι κίνδυνοι από την διάδοση του ιού, το Υπουργείο Παιδείας κατόπιν δωρεάς του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθ. Κ. Λασκαρίδη, προτίθεται να προμηθεύσει με ένα ατομικό δοχείο νερού/παγούρι κάθε μαθητή/τρια όλων των Δημοσίων και Ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων της χώρας.

 

Ο στόχος της δράσης είναι διττός, να διασφαλιστεί αφενός η τήρηση των όρων υγιεινής, αποφεύγοντας την ανταλλαγή μπουκαλιών, ποτηριών, καθώς και την επαφή του στόματος με τις σχολικές βρύσες, αφετέρου η ελαχιστοποίηση της χρήσης πλαστικού, με τη μέγιστη ωφέλεια για το περιβάλλον.

Κατόπιν συνεννόησης με το Υπουργείο Εσωτερικών, οι Δήμοι αναλαμβάνουν την έγκαιρη παράδοση των ατομικών δοχείων νερού/παγουριών στα σχολεία πριν το άνοιγμά τους.

Προκειμένου να επιτευχθεί η βέλτιστη δυνατή παρακολούθηση της δωρεάς, παρακαλούνται οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης όπως μας ενημερώσουν ηλεκτρονικά στο e-mail: [email protected],αναφορικά με τον αριθμό ατομικών δοχείων νερού/παγουριών που θα παραληφθούν από τις σχολικές μονάδες αρμοδιότητάς τους.

Θα ακολουθήσει έκδοση Υπουργικής Απόφασης αναφορικά με την αναλυτική κατανομή των αγαθών, η οποία θα σας κοινοποιηθεί.  • Η Παιδεία στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: