Αυξημένα είναι τα στα παιδιά με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη ανησυχία για τα . H επιτροπή θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα και θα εξετάσει το ζήτημα της λειτουργίας των σχολείων.

Να σημειωθεί πως ο αριθμός των που εντοπίζονται στα παιδιά είναι αυξημένος.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, που πλέον κάθε Τετάρτη ανακοινώνει τις μολύνσεις στο ηλικιακό γκρουπ 4 ως 18 ετών, τα κρούσματα αυτά αυξήθηκαν την εβδομάδα αναφοράς από τις 13 Δεκεμβρίου ως τις 19 Δεκεμβρίου. Την εβδομάδα αναφοράς, το σύνολο των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών είναι 8.355, αποτελώντας το 27% (4% από την προηγούμενη εβδομάδα) στο σύνολο των κρουσμάτων. Ωστόσο ο δείκτης θετικότητας παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και τη εβδομάδα αναφοράς ήταν 1.33% σε σύνολο 2.324.134 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 0.25% σε σύνολο 3.967.270 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 0.60%.

Πάντως σε κάποιες περιοχές αυξάνονται σημαντικά τα κρούσματα στα . Μία από αυτές είναι και τα Χανιά, με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Καλογερή Νικόλαο να δηλώνει στο Newsbomb: «έχουμε πολύ μεγάλη διασπορά στα σχολεία της περιοχής. Σήμερα βρέθηκαν 70 νέα κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Από την αρχή της χρονιάς έχουν κλείσει μόνο τρία τμήματα. Με το 50+1% δεν μπορούν να κλείσουν τα σχολεία. Αύριο θα στείλω επιστολή στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, στην οποία θα αναφέρω όλα τα παραπάνω. Πρέπει να κλείσει τις σχολικές μονάδες άμεσα. Τις τελευταίες τρεις μέρες στα σχολεία των Χανίων έχουν καταγραφεί 186 κρούσματα». Συναγερμός έχει σημάνει και στη Μυτιλήνη, καθώς είναι αρκετά τα κρούσματα που εντοπίζονται σε σχολεία.