ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΠΥΡΓΟΥ | ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ και ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΙ ΣΧΟΛΕΙΩΝ: ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!

Οι πρόχειρες και χωρίς καμία απολύτως πρόβλεψη συγχωνεύσεις – καταργήσεις των σχολικών μονάδων 11ου – 3ου Δημοτικών Σχολείων Πύργου, Δημοτικού Σχολείου Φιλοθέης – 10ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου (χωρίς να υπάρχει στο 10 Δ. Σχ. Πύργου η απαραίτητη αίθουσα για Τάξη Υποδοχής σε συνδυασμό με το ότι, το εν λόγω σχολείο, είναι μακριά από τον τόπο κατοικίας των μαθητών), 3ου – 12ου Νηπιαγωγείων Πύργου (χωρίς καμία ενημέρωση εκπαιδευτικών και γονέων και χωρίς την εκ των προτέρων διακρίβωση της κατάλληλης υλικοτεχνικής υποδομής, η οποία είναι ελλιπέστατη) και ο υποβιβασμός του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου, το οποίο, μετά την συγχώνευσή του με το Δημοτικό Σχολείο Αγ. Ιωάννη και παρά την αύξηση των μαθητών κατά εννέα (9), από 7/θέσιο έγινε 6/θέσιο, καθώς και ο αντίστοιχος υποβιβασμός του Δημοτικού Σχολείου Λάλα «Γεωργάκης Πλαπούτας», το οποίο, μετά τη συγχώνευσή του με το Δημοτικό Σχολείο Νέας Πέρσαινας και παρά την αύξηση των μαθητών του κατά δέκα (10), από 6/θέσιο έγινε 5/θέσιο, αποδεικνύει για μια ακόμα φορά πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει πιστά τις μνημονιακές δεσμεύσεις και τις αντιλαϊκές πολιτικές, όπως και οι προκάτοχες κυβερνήσεις. Σημειωτέον ότι, και τα δύο σχολεία, μόλις πέρυσι, το 2018 είχαν αναβαθμιστεί σε 7/θ και 6/θ, αντίστοιχα, με ομόφωνες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, και, τώρα, υποβαθμίζονται με ένα νόμο και σε ένα άρθρο!!!
Προτεραιότητα όλων αυτών δεν είναι η ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών μορφωτικών αναγκών αλλά η πιστή εφαρμογή των αντιδραστικών κατευθύνσεων της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ στην Παιδεία, που οδηγούν σε αύξηση των μαθητών ανά τμήμα, μείωση των οργανικών θέσεων, εργασιακή αβεβαιότητα των εκπαιδευτικών, επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας και αδιοριστία.
Ο Σύλλογός μας, από την περσινή χρονιά, είχε δηλώσει αντίθετος στις συγχωνεύσεις των σχολείων και συγκεκριμένα όσον αφορά τα νηπιαγωγεία είχαμε επισημάνει τους κινδύνους από τη μεταστέγαση στο κτήριο του 11ου Δημοτικού Σχολείου ή κλείνοντας τους ήδη στενούς αύλειους χώρους και βάζοντας τα προνήπια-νήπια σε προκάτ αίθουσες, που όλοι ξέρουμε ότι θα μείνουν χρόνια στις αυλές των σχολείων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εκπαιδευτική διαδικασία και τη διαβίωση παιδιών κι εκπαιδευτικών σε αυτά! Από την άλλη, είχαμε τονίσει ότι η συγχώνευση του 11ου Δημοτικού δεν κρίνεται αναγκαία, αρκεί να εφαρμοστούν οι εκπαιδευτικές ζώνες εγγραφών με τα όμορα σχολεία.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, να αναστείλει τις απαράδεκτες αποφάσεις που έλαβε χωρίς διάλογο με τους γονείς και την εκπαιδευτική κοινότητα.
Τέλος, καλούμε τους Δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, να μην δεχτούν τις υποβαθμίσεις των σχολείων.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ, ΔΩΡΕΑΝ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ!!!