Άμεσα εξοπλίστηκε το νέο διδακτήριο του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Σίφνου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/11/2016 - 13:43 | Author: Newsroom Ipaidia

01-11-16 Άμεσα εξοπλίστηκε το νέο Διδακτήριο του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Σίφνου

Άμεσα ανταποκρίθηκε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στο αίτημα του Δήμου Σίφνου για τον εξοπλισμό του νέου διδακτηρίου του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου του νησιού στη θέση «Φυρόγια», που εγκαινιάστηκε την Κυριακή 30 Οκτωβρίου.

Για τον εξοπλισμό διατέθηκαν από το ΥΠΠΕΘ 82.383 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Σίφνου απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Νίκο Φίλη προκειμένου να του εκφράσει τις ευχαριστίες του για τη σημαντική βοήθεια που παρείχε το Υπουργείο στην προμήθεια του υλικοτεχνικού εξοπλισμού, ενέργεια που έχει ως αποτέλεσμα την άμεση υποδοχή των μαθητών στο νέο σχολείο, στις 7 Νοεμβρίου.

«Η ταχύτητα με την οποία κινήθηκε το Υπουργείο σας στην προμήθεια του εξοπλισμού (θρανία, καρέκλες, γραφεία , έδρες, βιβλιοθήκες, αθλητικός εξοπλισμός κ.α.), κατόπιν σχετικού αιτήματός μας και βάση τις κοινής διαπίστωσης ότι η διαδικασία η οποία προχωρούσε μέσω των Κτιριακών Υποδομών ΑΕ ήταν ιδιαίτερα χρονοβόρα, καταδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον για την αγάπη για το νησί και τα παιδιά μας» σημειώνει στην ευχαριστήρια επιστολή ο Δήμαρχος Σίφνου Ανδρέας Μπαμπούνης.

Το νέο Διδακτήριο του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Σίφνου στη θέση «Φυρόγια» αποτελείται από τέσσερα κτίρια, συνολικού εμβαδού 2.370,00 τ.μ. και περιλαμβάνει 12 αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, λοιπούς διοικητικούς και λοιπούς γραφειακούς χώρους καθώς και κοινόχρηστες λειτουργίες. Για την ημέρα των εγκαινίων ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έστειλε τον ακόλουθο χαιρετισμό:

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη, αξιότιμε Περιφερειάρχη, αξιότιμε Δήμαρχε, ,

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές

Είναι μεγάλη χαρά σήμερα να εγκαινιάζουμε το Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείου του νησιού. Μια ανάγκη που είχε ο τόπος για πολλά χρόνια και που έγινε πραγματικότητα με την ευγενική χορηγία της Ιεράς Μονής Βρύσης και τη χρημοτοδότηση του ΕΣΠΑ. Οι ευχαριστίες μας είναι αυτονόητες. Αντίθετα με ό,τι πιστεύεται συνήθως, τα εγκαίνια ενός σχολείου δεν είναι μια τυπική διαδικασία. Είναι μια πραγματική γιορτή. Γιατί κάθε καινούργιο σχολείο που ανοίγει έχει τη δυνατότητα να γίνει κυψέλη δημιουργικότητας για την κοινότητα. Δεν είναι μόνο που τα παιδιά θα έχουν ένα σχολείο πιο κοντά στα σπίτια τους. Δεν είναι μόνο η ολοήμερη λειτουργία του, που αποτελεί πάγια τακτική του Υπουργείου μας για όλα τα σχολεία της επικράτειας, που θα εμπλουτίσει τους ορίζοντες εμπειριών των παιδιών και θα στηρίξει κοινωνικές ανάγκες των γονέων. Είναι κυρίως ότι στόχος και επιθυμία είναι το σχολείο, κάθε σχολείο, να μετατραπεί σε κέντρο αναφοράς για όλη την κοινότητα. Να αποτελέσει πυρήνα πολιτιστικής δημιουργίας, να αποτελέσει την κυψέλη μέσα στην οποία τα παιδιά, με συμπαραστάτες τους δασκάλους και τους γονείς τους, θα μπορέσουν να φανταστούν και να δημιουργήσουν τη νέα κοινωνία που όλοι ονειρευόμαστε. Είμαι βέβαιος ότι σε αυτήν την σημαντική πρόκληση οι δάσκαλοι και οι δασκάλες θα δώσουν όπως πάντα τον καλύτερο εαυτό τους, με επαγγελματισμό, αφοσίωση και γνήσια αγάπη για τα παιδιά. Και είμαι επίσης βέβαιος ότι οι γονείς θα τους εμπιστευτούν και θα συνεργαστούν με τον καλύτερο τρόπο μαζί τους, ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά τους να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους. Σε αυτό το δύσκολο έργο, η πολιτεία θα βρίσκεται δίπλα σας συμπαραστάτης, ώστε όλοι μαζί να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να πραγματώσουν τις δυνατότητές τους με τον καλύτερο τρόπο.

Σας εύχομαι καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη στο έργο σας.

Νίκος Φίλης

Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Η ευχαριστήρια επιστολή του Δημάρχου Σίφνου

Loading...


  • europalso

    ideascentral