ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Λάρισα, 11-01-2013
Ως Αιρετοί του ΠΥΣΠΕ Λάρισας μετά την Υπουργική απόφαση που αφορά προσλήψεις ωρομισθίων εκπαιδευτικών για το διδακτικό αντικείμενο της Β΄ ξένης γλώσσας (Γερμανικά), καταγγέλλουμε το Υπουργείο Παιδείας για έλλειψη ευαισθησίας και υπευθυνότητας στην αντιμετώπιση του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού θέματος γιατί με βάση τις πραγματικές ανάγκες του νομού μας χρειαζόμασταν 143 ώρες από τις οποίες καλύφθηκαν μόνο οι 52 και μένουν ακάλυπτες άλλες 81 ώρες γερμανικής Γλώσσας.

Αναρωτιέται κανείς ποιος και με ποια κριτήρια μπορεί να εμπαίζει και να ξεχωρίζει τους μαθητές σε δυο κατηγορίες; Αυτούς που τελικά θα είναι οι «τυχεροί» και μετά από τέσσερις μήνες θα διδαχθούν Γερμανικά!!! Και σε αυτούς που δεν θα διδαχθούν ΚΑΘΟΛΟΥ και θα είναι οι «άτυχοι»!!!

Η αγανάκτηση των γονέων που τα παιδιά τους επέλεξαν τα Γερμανικά σαν Β΄ ξένη γλώσσα, οι διαμαρτυρίες των συναδέλφων εκπαιδευτικών της Γερμανικής Γλώσσας καθώς και των Διευθυντών των Σχολικών Μονάδων που είναι «άτυχες» λόγο έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού, είναι απόλυτα δικαιολογημένες.

Έχουμε ξεπεράσει το 1/3 της σχολικής χρονιάς και το Υπουργείο αντί να καλύψει τα κενά ως όφειλε με εκπαιδευτικό προσωπικό, δημιουργεί μαθητές δύο ταχυτήτων με ότι αυτό συνεπάγεται στη διαδικασία της μάθησης. Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να ικανοποιήσει άμεσα τις ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό του νομού μας.

ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΔΡΑΓΑΝΙΔΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΣΙΜΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ