Αιρετοί ΠΥΣΕΕΠ Κ. Μακεδονίας: Για την μεταφορά οργανικών θέσεων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/05/2019 - 19:27 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Συνάδελφοι- συναδέλφισσες,Με την ανακοίνωση αυτή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής.

Οι αιρετοί του ΠΥΣΕΕΠ Κ. Μακεδονίας

Αδαμίδου Χριστίνα, Καραμανάκη Μαργαρίτα

Η εκπρόσωπος του Ε.Β.Π Αρβανίτη Τριανταφυλλιά

Ως αιρετά μέλη του ΠΥΣΕΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας ουδέποτε κληθήκαμε να συνεδριάσουμε για να χαρακτηρίσουμε ως υπεράριθμους ή ως άνευ αντικειμένου συναδέλφους μας που κατέχουν οργανική θέση στην περιφέρειά μας και άρα να διαχειριστούμε θέματα που προβλέπει το άρθρο 23, παράγραφος 6 του Ν. 3699/2008. Σε αντίθεση και προς έκπληξή μας, παρατηρήσαμε μεταφορά τεσσάρων οργανικών θέσεων στην Κεντρική Μακεδονία οι οποίες περιγράφονται στο ΦΕΚ 1296 της 12/4/2019 που εξεδόθη και στο οποίο αναφέρονται αναλυτικά ο ΣΕΠΕΕΑ Κεντρικής Μακεδονίας και η ΠΟΣΕΕΠΕΑ με ανακοινώσεις τους. Τρείς εξ αυτών,μεταφέρονται από μη ενεργές σχολικές μονάδες σε ενεργές σχολικές μονάδες και μία εξ αυτών από ενεργή σχολική μονάδα σε άλλη ενεργή σχολική μονάδα.

Οι συνάδελφοι που υπηρετούν στις θέσεις που μεταφέρονται καλούνται τώρα μετά την μεταφορά της οργανικής τους θέσης να δηλωθούν υπεράριθμοι προκειμένου να υλοποιηθεί η μεταφορά της οργανικής τους θέσης όπως ορίζει το ΦΕΚ Υπουργική απόφαση χωρίς κάποιο υπηρεσιακό μας συμβούλιο να τους έχει,πριν τη μεταφορά της οργανικής τους θέσης χαρακτηρίσει έτσι. Εύλογα αναρωτιέται κανείς κάτω από ποιες συνθήκες κρίθηκαν υπεράριθμοι και πως είναι δυνατόν το ΦΕΚ να προηγείται της διαδικασίας της υπεραριθμίας.

Εκφράζουμε τη δυσαρέσκεια μας για τη μη εμπλοκή μας ως ΠΥΣΕΕΠ σε θέματα εισήγησης και χαρακτηρισμού μονίμων συναδέλφων της περιφέρειάς μας ως υπεράριθμους και ταυτιζόμαστε απόλυτα με την άποψη του ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής Μακεδονίας και της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για την επιστροφή των οργανικών θέσεων στις σχολικές μονάδες που ανήκουν.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι σε καμία νομοθεσία δεν αναφέρεται αριθμητική αναλογία λογοθεραπευτών σε ΕΕΕΕΚ και πως τα θέματα υπεραριθμίας βάσει του άρθρου 23, παράγραφος 6 του Νόμου 3699/2008 στους κλάδους μας προκύπτουν ανάλογα με τις περιπτώσεις των μαθητών ( ποιοτικά κριτήρια) και όχι με τον αριθμό των μαθητών, όπως ρητά αναγράφεται.

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso