Όταν τα κοινωνικά και πολιτισμικά κεκτημένα μιας χώρας απειλούνται από αυταρχικές πολιτικές όπως αυτές που πάει να εφαρμόσει η κυβέρνηση της ΝΔ το τελευταίο χρονικό διάστημα, η εκπαίδευση δεν μπορεί να μένει αμέτοχη γιατί απειλείται και η δική της υπόσταση.

Αγωνιστική Παρέμβαση Λέσβου

Απέναντι στα εξοντωτικά και μισαλλοδοξα σχέδια της Κυβέρνησης για κλειστά κέντρα κράτησης και επιτάξεις εμείς προβάλουμε το αναφαίρετο δικαίωμα της μόρφωσης όλων των παιδιών μεταναστών – προσφύγων ανεξαιρέτως. Αίτημα που οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις διεκδικούν με συνέπεια εδώ και καιρό μαζί με αλλά πάγια αιτήματα όπως είναι οι μαζικές και μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών, η κατασκευή σχολικών κτηρίων και οι σύγχρονες υλικό τεχνικές υποδομές.

Ντόπιοι και μετανάστες δεχονται την ίδια αντιμετώπιση απο την Κυβέρνηση -Θεματοφύλακα των μνημονιακων πολιτικών της ΕΕ όταν οι μεν στοιβάζονται σε απανθρωπα κέντρα φυλακές ενω οι δε είναι αναγκασμένοι να στέλνουν τα παιδια τους σε σχολεία – κοντέινερ όπως αυτό του Γυμν. Θερμής, του 2ου Λυκείου και ακόμα χειρότερα του Ειδικού σχολείου που είναι τοποθετημένο μακριά απο Θεό και άνθρωπο στην Ελλάδα του 21ου αιωνα.

Καλούμε όλους και όλες σε συγκέντρωση και πορεία το Σάββατο 22/2 στα Κεντρικά Λύκεια στις 12.00, για

·να ματαιωθούν τα σχέδια κυβέρνησης και ΕΕ για κλειστά κέντρα κράτησης, να κλείσουν τα ήδη υπάρχοντα, ανοιχτά ή κλειστά σε όλη την Ελλάδα και όλη την ΕΕ

·κατάργηση της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας και του κανονισμού Δουβλίνο ΙΙ. Ελεύθερη μετακίνηση των προσφύγων και των μεταναστών σε όλη την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη κατ’ επέκταση.

·άμεση νομιμοποίηση όλων των προσφύγων και μεταναστών. Ίσα εργασιακά, πολιτικά, κοινωνικά δικαιώματα για όλους και όλες ανεξαρτήτως εθνικότητας. Παροχή ασύλου και ταξιδιωτικών εγγράφων σε όσους το επιθυμούν. Ένταξη στον ελληνικό κοινωνικό ιστό (σχολείο, εργασία, κατοικία) όσων το επιθυμούν επίσης.

·τερματισμό των πολεμικών επεμβάσεων, της φτώχιας και της ανέχειας, σύμφυτων του ιμπεριαλισμού και του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής. Καμία συμμετοχή ή εμπλοκή της Ελλάδας σε πολεμικές επεμβάσεις ή παροχή διεκολύνσεων σε στρατιωτικές επιχειρήσεις μέσω βάσεων κλπ.