Α' ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Καταδικάζουμε τη ρατσιστική επίθεση σε μαθητή προσφυγόπουλο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔07/11/2019 - 09:30 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Καταδικάζουμε με το πιο κατηγορηματικό τρόπο τη ρατσιστική επίθεση δύο φασιστοειδών σε βάρος μαθητή πρόσφυγα, που σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε Γυμνάσιο της Νεάπολης, καθώς το παιδί πήγαινε στο σχολείο. Οι δράστες, μαυροντυμένοι και με κουκούλες, ηλικίας περίπου 25-30 ετών, αφού του χάραξαν το χέρι, τον απείλησαν να μην ξαναπάει στο σχολείο. Ο μαθητής ενημέρωσε τους καθηγητές και τον διευθυντή, που κατήγγειλαν το περιστατικό.

 

Α' ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης

Τέτοιες επιθέσεις καλλιεργούν το μίσος, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Δεν έχουν καμιά σχέση με τη φιλοξενία και την αλληλεγγύη του τόπου μας. Τέτοιες ρατσιστικές φωνές και επιθέσεις έχουν σκοπό να κρύψουν τον πραγματικό ένοχο. Το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και τους συμμάχους τους που συνεχίζουν τις επεμβάσεις στην περιοχή. Τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που θέλουν να μοιράσουν τον πλούτο, τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο.

Τα σχολεία μας είναι μια ανοιχτή αγκαλιά για κάθε παιδική ψυχή που τραυματίζεται από τον ξεριζωμό!

Δεν ανεχόμαστε φασιστικές επιθέσεις στα σχολεία μας!

Δυναμώνουμε την πάλη και τη διεκδίκηση για το δικαίωμα στη μόρφωση όλων των προσφυγόπουλων μέσα από το Δημόσιο σχολείο.

Δίνουμε το χέρι – Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες.

Απομονώνουμε κάθε ρατσιστική φωνή.

Διεκδικούμε:

Να λειτουργήσουν όλες οι αναγκαίες εκπαιδευτικές δομές που χρειάζονται, ώστε κανένα παιδί να μη μένει εκτός σχολείου και να εντάσσονται ουσιαστικά σε αυτό.
Να σταματήσει ο άθλιος εγκλωβισμός των παιδιών και των οικογενειών τους σε hot spot.
Να γίνουν όλες οι διαδικασίες ώστε να φύγουν όσοι θέλουν στη χώρα πραγματικού προορισμού τους • Το ipaidia.gr στο google news

  Τελευταίες Ειδήσεις

  Ειδήσεις για πανελλήνιες 2020

     • ideascentral

   europalso