Πέρυσι δεν πήγαν σε 30.000 παιδιά – Φέτος θα μείνουν εκτός 37-38.000 παιδάκια – Δυσάρεστες εκπλήξεις για χιλιάδες οικογένειες, κρύβουν για ακόμα ένα χρόνο τα .

Όσο και αν μοιάζει απίστευτο, περισσότερα από 37.000 παιδιά σε όλη την , θα μείνουν εκτός .

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Θεόδωρος Γκοτσόπουλος, διευθύνων Σύμβουλος του , ανέφερε ότι πέρυσι, 30.000 παιδιά έμειναν εκτός παιδικών σταθμών, ενώ εκτίμησε ότι φέτος ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί στα 37-38.000 παιδιά που δεν θα μπορέσουν να φιλοξενηθούν από παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν . Οι δικαιούχοι του προγράμματος είναι πολλαπλάσιοι από τις θέσεις που υπάρχουν.

«Υπάρχει μεγάλη ανισότητα στον αριθμό των βρεφονηπιακών σταθμών. Δεν υπάρχουν βρεφονηπιακοί σταθμοί και για να αντιμετωπιστεί αυτό χρειάζεται χρόνος», ανέφερε ο κ. Γκοτσόπουλος.

Πάτρα: Ουρές από τη νύχτα για μια θέση στους

Εν τω μεταξύ απίστευτες εικόνες εξελίχθηκαν στη διάρκεια της νύχτας έξω από τον κοινωνικό τομέα του Δήμου Πατρέων στην οδό Γούναρη.

Από νωρίς χθες το βράδυ περισσότερα από 30 άτομα είχαν στηθεί στην ουρά προκειμένου να αποκτήσουν πλεονέκτημα στη σειρά προτεραιότητας για την είσοδο στα γραφεία οργανισμού που άνοιξαν σήμερα για την κατάθεση δικαιολογητικών με τα οποία θα εξασφαλίσουν την εγγραφή του παιδιού τους σε ένα .

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θεόδωρος Τουλγαρίδης δήλωσε οτι θα εξυπηρετηθούν όλοι, ωστόσο διαφώνησε με τη μέθοδο του που σύμφωνα με τον ίδιο -εμμέσως- πετά το μπαλάκι στους γονείς.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ