22-01-15 Συνέντευξη ΥΠΑΙΘ στο EXTRA CHANNEL

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/01/2015 - 16:18 | Author: Newsroom Ipaidia

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΣΤΟΝ EXTRACHANNELΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΚΥΡΙΑΚΟ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ

Για την υποψηφιότητα του Υπουργού στη Β Αθηνών ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε:

Η Β Αθηνών είναι η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας σε πληθυσμό και σε εκλογικό Σώμα.

Είναι περίπου 3,5 εκατομμύρια κάτοικοι και 1,5 εκατομμύριο εκλογικό Σώμα. Η Αττική είναι η μεγαλύτερη σε έκταση, αυτό εννοούσατε.

Εγώ είμαι πάρα πολύ φανατικός υποστηρικτής της άποψης ότι οι Περιφέρειες πρέπει να είναι μεγάλες. Για να είναι λιγότερες οι πελατειακές σχέσεις.

Για τη δημιουργία Κόμματος από τον Γ. Παπανδρέου

Προσπάθησα εγώ και άλλοι συνάδελφοι πριν από την ίδρυση αυτού του Κόμματος να πείσουμε τον κ. Παπανδρέου με δημόσιες δηλώσεις αλλά και με προσωπικές επαφές να μην το κάνει, έγινε. Εφόσον είναι κάτι που έχει γίνει, θα το κρίνει ο λαός. Εγώ δεν θέλω να το σχολιάσω γιατί με τον τρόπο αυτό έχω βοηθήσει να αποφευχθεί να μετατραπεί αυτή η διάσπαση σε θέμα των εκλογών, ένα θέμα τριτεύον – τετρατεύον και κάπου σα γελοιογραφία.

Εκτιμώ ότι αν ήμασταν ενιαίοι θα είχαμε ένα ποσοστό μεγαλύτερο των ευρωεκλογών ίσως και διψήφιο, σίγουρα τρίτο Κόμμα. Αυτό όμως δεν έγινε. Τώρα, το να γυρίζουμε και να λέμε τι θα γινόταν αν, δεν έχει κανένα νόημα. Ο πολίτης θα κρίνει.

Εκείνο που εμείς αυτή τη στιγμή όχι μόνο από τη δημοσκόπηση που δείχνετε, αλλά και από τις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως τη δημοσιότητας αυτές τις μέρες έχουμε πολλές πιθανότητες να ανεβάσουμε το ποσοστό μας, με τη συσπείρωση των τελευταίων ημερών. Δεν επισημαίνω μόνο αυτό που ο κ. Μιχελάκης επισημαίνει και σωστά κάνει, τους αναποφάσιστους, προσθέτω και κάτι ακόμη: υπάρχουν πολίτες που αλλάζουν γνώμη δυο και τρεις φορές την ημέρα.

Έχει γίνει μια έρευνα την οποία είδα με μεγάλο ενδιαφέρον σήμερα όπου ρωτά τους ψηφοφόρους πόσο βέβαιοι είστε για την επιλογή σας. Υπάρχουν πάρα πολλά Κόμματα, το δικό μας ποσοστό προκύπτει από ένα αριθμό πολιτών που κατά το 87% είναι βέβαιοι δεν θα αλλάξουν γνώμη. Υπάρχουν ένα δυο Κόμματα των οποίων το ποσοστό συγκροτείται σήμερα από πολίτες που λένε ότι είναι βέβαιοι κατά το 47% δηλαδή υπάρχουν πολλά περιθώρια αλλαγών.

Σε μια άλλη, δε, έρευνα που είδα και μου έκανε τρομερή εντύπωση, τρομερή όμως, είπαν πολλοί από τους αναποφάσιστους ότι θα αποφασίσουν την Κυριακή.

Για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Αυτό που μου λένε και μάλιστα το περασμένο Σάββατο στην Αγία Παρασκευή μου το έβαλαν και στο στόμα, εγώ έλεγα ότι «το να λες μόνο ευθύνη, ασφάλεια, σταθερότητα δεν φτάνει» τελικά οι πολίτες μας ψηφίζουν γι' αυτό. Ασφάλεια. Είναι αυτό που έχουν ανάγκη, εκτιμώντας ότι η ασάφεια των πολιτικών θέσεων του Κόμματος που πλειοψηφεί, γιατί όσο κι αν λένε οι αγαπητοί συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν υπάρχει ασάφεια, υπάρχει.

Όταν δέκα στελέχη σου λένε δέκα διαφορετικά πράγματα, είναι ένα θέμα. Εγώ δεν λέω ότι είναι το μείζον, ούτε λέω ότι θα τσακωθούμε απόψε γι' αυτό το θέμα, είναι πασιφανές. Η ανασφάλεια που προκύπτει σε αυτόν που λέει «θα ψηφίσω το τάδε Κόμμα» δημιουργεί την ανάγκη των ψηφοφόρων …

Κλείνω τη σκέψη μου λέγοντας ότι η ανασφάλεια που προκαλείται από αυτό τον παράγοντα, αυτή είναι η δική μου άποψη, προκαλεί σε πολίτες τη ανάγκη να απευθυνθούν σε ένα Κόμμα που έχει αποδείξει ότι έχει μέταλλο και μπορεί να προσφέρει.

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ

Μετά τις εκλογές, όπως κάναμε και μετά το Μάιο και τον Ιούνιο του 2012 η δική μας πρόταση θα είναι για μία Κυβέρνηση συλλογικής εθνικής ευθύνης από κόμματα φυσικά που αποδέχονται τη φιλοευρωπαϊκή της πορεία και την ευρωπαϊκή της ένταξη και από δημοκρατικά κόμματα βέβαια, έτσι δεν είναι;

Αυτό το είχαμε πει τότε, δεν έγινε κατορθωτό γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είπε όχι, θα το ξαναπούμε. Τότε ήταν πρώτη η Νέα Δημοκρατία, τώρα θα είναι πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ. Από κει και πέρα σε περίπτωση αρνήσεως αυτής της εκδοχής για οποιαδήποτε στήριξη, κατ΄ αρχάς εμείς λέμε ότι ο λαός κυρίαρχα αποφασίζει την Κυριακή και πρέπει όλοι να σεβαστούν την επιλογή του κι αυτό είναι κάτι το οποίο νομίζω δε χρειάζεται ιδιαίτερο σχόλιο, ποιος το αρνείται αυτό;

Για το ενδεχόμενο να είναι τρίτο Κόμμα στη Βουλή η Χ.Α.

Για λόγους που σχετίζονται με τη δική μας υπόσταση και με το όνομά μας στο εξωτερικό αυτό δεν πρέπει να συμβεί. Αλλά ο λαός αποφασίζει, όχι εμείς, ούτε οι Δημοσιογράφοι, ούτε οι Πολιτικοί, που τώρα είμαστε υποψήφιοι, έτσι; Είμαστε στην κρίση του λαού.

Εμείς διεκδικούμε την τρίτη θέση, με αξιώσεις, με λιγότερες αξιώσεις; Αν ήμασταν ενιαίοι θα την είχαμε σίγουρη, τώρα παλεύουμε γι΄ αυτήν, για να αποφευχθεί αυτό το ενδεχόμενο. Τη διεκδικούν όμως κι άλλοι, όπως δείχνουν οι έρευνες, εμείς λοιπόν ζητάμε ψήφο από τον ελληνικό λαό ως ΠΑΣΟΚ γιατί είμαστε ένα κόμμα που έχει αποδείξει ότι μπορεί να πάρει ευθύνες στην πλάτη του, πέντε χρόνια τώρα το κάνουμε αυτό.

Σε αυτό οφείλεται η δημιουργία μεσαίας τάξης στην Ελλάδα και πρέπει κάποιοι πολίτες να θυμηθούνε λίγα χρόνια πριν και τέλος είμαστε ένα κόμμα το οποίο και μετά τις 26 του μηνός που η χώρα θα βρεθεί ενδεχομένως σε περιδίνηση και σε ζητήματα που σχετίζονται..

Εμείς θα είμαστε μια αξιόπιστη δύναμη στο Κοινοβούλιο, που ξέρει τι λέει, έχουμε υποστεί όλα τα κακά, δεν υπάρχει κακό που να μην το πάθαμε, αλλά αντέξαμε κι αυτό δείχνει ότι έχουμε ένα μέταλλο το οποίο δε λυγίζει εύκολα και εκεί ως Πολιτικοί στην επόμενη Βουλή στο μέτρο που ο λαός μας δώσει μια αξιοπρεπή δύναμη θα βοηθήσουμε τη χώρα και τους πολίτες.

Για το δελτίο τύπου πατήστε εδώ.

Loading...
  • europalso   ideascentral