Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να διδάξετε την κόρη σας και ένα από τα πιο δύσκολα είναι οι παιδικές φιλίες ανάμεσα σε κορίτσια…

Οι παιδικές φιλίες είναι πιο πολύπλοκες και περίπλοκες για τα κορίτσια από ό,τι για τα αγόρια γιαυτό και διαλέξαμε να μιλήσουμε για κόρες αντί για τους γιους. Όχι βέβαια πως δεν χρειάζεται να ξέρουν και τα αγόρια κάποια από αυτά τα πράγματα…

1. Μάθετέ της να είναι αληθινή φίλη.
Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να διδάξετε την κόρη σας είναι πως να είναι αληθινή φίλη. Παρακολουθήστε τις φιλίες της κόρης σας στο δημοτικό και το γυμνάσιο αν αυτό είναι δυνατόν. Αυτή είναι η ηλικία που ένα κορίτσι μαθαίνει πως να είναι πραγματική φίλη και εσείς πρέπει να είστε κοντά της για να της δείξετε τι κάνει μια αληθινή φίλη και τι όχι. Αυτό θα την προστατέψει και στο μέλλον αναγνωρίζοντας ποια θα είναι αληθινή φίλη και για την ίδια.

2. Μάθε την να αποφεύγει τις κλίκες.
Ειδικά στο γυμνάσιο υπάρχουν μεγάλες παρέες που γίνονται κλίκες. Συνήθως η συμπεριφορά των παιδιών που είναι μέσα σε κλίκες γίνεται αντιδραστική απέναντι σε άλλα παιδιά. Ενημερώστε την για αυτό ώστε όταν αυτή η συμπεριφορά της παρέας ξεπεράσει τα όρια να ξέρει πότε θα φύγει.

3. Διδάξτε της να διαλέγει τις φίλες της με προσοχή.
Μάθετέ της να είναι φιλική με όλα τα κορίτσια αλλά να προσέξει ιδιαίτερα με ποιο θα έρθει πιο κοντά. Πρέπει να ξέρει τι θέλει από μια φιλενάδα. να διαλέξει φίλες που θα νοιάζονται πραγματικά για εκείνη και όχι φίλες που θα την καπελώνουν. με λίγα λόγια να θέλουν τα ίδια πράγματα.

4. Να είναι ανοιχτή σε νέες φιλίες.
Είναι υπέροχο να μεγαλώνεις με μια πραγματική φίλη δίπλα σου. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα εστιάσει μόνο σε αυτήν και δεν θα ανοίξει τους ορίζοντες της να γνωρίσει καινούρια παιδιά. Οι παιδικές φιλίες γίνονται σε ηλικίες δημοτικού και γυμνασίου. Εξυπακούεται πως πρέπει να γνωρίζει πως δεν είναι δυνατόν να έχει άπειρους φίλους αλλά πρέπει να έχει επαφές με διάφορα παιδιά πέρα από την μια φίλη που έχει επιλέξει.

5. Διδάξτε της να μην γίνει ”νταής”.
Ίσως είναι το πιο σημαντικό μάθημα που έχετε να της δώσεις. Φυσικά πρέπει να την ενημερώσετε και για το πως θα αντιμετωπίσει ένα τέτοιο παιδί. Τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες γίνονται πολύ σκλήρα και είναι επικίνδυνο για τη μετέπειτα πορεία τους.

ediva.gr