Μελέτη- Kορονοϊός: Πώς πρέπει να κάθεστε στο αμάξι για να μη κολλήσετε – Μεταδίδεται σε 15 λεπτά

ΥΓΕΙΑ 🕔11/12/2020 - 21:06 | Author: Newsroom Ipaidia

Kορονοϊός: Μία νέα έρευνα έφερε στη δημοσιότητα πόσο μεγάλη είναι η διασπορά του ιού εσωτερικούς χώρους. Έτσι εξηγεί πώς πρέπει να κάθονται οι επιβάτες ενός οχήματος ώστε να αποφεύγεται η διασπορά του φονικού ιού.

Αντικείμενο μελετών έχει, συχνά, αποτελέσει η μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού σε εσωτερικούς χώρους. Νέα μελέτη εξηγεί πώς πρέπει να κάθονται οι επιβάτες ενός οχήματος ώστε να αποφεύγεται η διασπορά του φονικού ιού.

Αποκαλύπτεται ότι υψηλά επίπεδα της νόσου Covid-19 είναι δυνατόν να ανπτυχθούν σε μόλις 15 λεπτά, όμως καθοριστικής σημασίας κρίνεται το άνοιγμα παραθύρων.

Συγκεκριμένα, η μεταφορά των σωματιδίων του ιού μπορεί να καθυστερήσει κατά τέσσερις ώρες με τον κατάλληλο αερισμό και να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης σε περίπτωση που νοσεί είτε ο επιβάτης είτε ο οδηγός.

Ωστόσο, εάν δεν καταστή εφικτό το άνοιγμα όλων των παραθύρων, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες, και το άνοιγμα μόνο δύο παραθύρων μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο μόλυνσης.

Σύμφωνα με δεδομένα που παρουσίασαν υπολογιστές για τον τρόπο με τον οποίο αποφεύγεται η διασπορά του κορωνοϊού μέσα στο όχημα, προτείνεται ο επιβάτης να κάθεται διαγώνια πίσω από τον οδηγό και να ανοίγει το παράθυρο πίσω του, καθώς και εκείνο που βρίσκεται στην πλευρά του συνοδηγού.

Κορονοϊός: Προσοχή! Πότε οι υφασμάτινες μάσκες δε σας προστατεύουν  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: