Εμβόλιο Pfizer: Είναι ασφαλές για τα παιδιά;

Εμβόλιο Pfizer: Είναι ασφαλές για τα παιδιά;

: Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας το εμβόλιό της κατά της Covid-19 είναι ασφαλές και ισχυρά προστατευτικό και σε παιδιά από 12 ετών.

Την Τετάρτη η  ανακοίνωσε ότι το εμβόλιό της κατά της Covid-19 είναι ασφαλές και ισχυρά προστατευτικό και σε παιδιά από 12 ετών, σε ένα βήμα προς την πιθανή έναρξη εμβολιασμών σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα, προτού επιστρέψουν στο σχολείο το φθινόπωρο.

Τα πιο πολλά που κυκλοφορούν παγκοσμίως κατά της Covid-19 απευθύνονται σε ενήλικες, οι οποίοι διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να νοσήσουν από τον Το εμβόλιο της Pfizer έχει εγκριθεί για ηλικίες από 16 ετών και άνω. Ωστόσο, ο εμβολιασμός παιδιών όλων των ηλικιών θεωρείται κρίσιμος για την ανάσχεση της πανδημίας και μπορεί να βοηθήσει τις κυβερνήσεις στιςε αποφάσεις τους για τη λειτουργία των σχολείων, τουλάχιστον στις μεγαλύτερες τάξεις.

Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε από τη φαρμακευτική εταιρεία σε 2.260 εθελοντές ηλικίας 12 έως 15 ετών στις ΗΠΑ, τα προκαταρκτικά δεδομένα έδειξαν ότι δεν υπήρξαν περιπτώσεις λοίμωξης μεταξύ των πλήρως εμβολιασμένων εφήβων σε σύγκριση με 18 μεταξύ αυτών που έλαβαν placebo, ανέφερε η Pfizer.

Ωστόσο η μελέτη είναι μικρή ποσοτικά και δεν έχει δημοσιευτεί ακόμα, ωστόσο ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που προκύπτει είναι ο βαθμός ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος των παιδιών μετά τη χορήγηση του εμβολίου. Είναι χαρακτηριστικό πως οι ερευνητές ανέφεραν υψηλά επίπεδα αντισωμάτων, κάπως υψηλότερα, μάλιστα, από αυτά που παρατηρήθηκαν σε μελέτες νεαρών ενηλίκων.

Τα παιδιά που , είχαν παρενέργειες παρόμοιες με τους νεαρούς ενήλικες, ανέφερε η εταιρεία. Οι κύριες παρενέργειες είναι πόνος, πυρετός, ρίγη και κόπωση, ιδιαίτερα μετά τη δεύτερη δόση. Η μελέτη θα συνεχίσει να παρακολουθεί τους συμμετέχοντες για δύο χρόνια για περισσότερες πληροφορίες.

Τόσο η Pfizer και η BioNTech σχεδιάζουν τις επόμενες εβδομάδες να ζητήσουν από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές να επιτρέψουν την επείγουσα χρήση των εμβολίων από την ηλικία των 12 ετών.

Σχολεία: «Κλείδωσε» η παράταση σχολικού έτους – Τι είπε η κ. Μακρή για σχολεία και self test

Self Test στα σχολεία: Τι πραγματικά ισχύει

Lockdown: Τι θα γίνει με τα σχολεία – Πότε θα ανοίξουν λιανεμπόριο και malls

 

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !