Δεν υπάρχουν τεχνολόγοι και τα εργαστήρια του νοσοκομείου “Έλενα Βενιζέλου” στελεχώνονται και με ειδικευόμενους γιατρούς κατά τις εφημερίες!

Την καταγγελία αυτή κάνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας (ΙΣΑ) και καλεί τη διοίκηση του νοσοκομείου να διασφαλίσει αφενός μεν το επίπεδο της ιατρικής εκπαίδευσης, αφετέρου την απρόσκοπτη λειτουργία των εργαστηρίων.

«Στο νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου» διαπιστώθηκε ότι λόγω της έλλειψης επαρκούς στελέχωσης των εργαστηριακών τμημάτων με τεχνολόγους κατά την καθημερινή λειτουργία των εργαστηρίων, οι ειδικευόμενοι γιατροί καλούνταν να ασκήσουν τα καθήκοντα τεχνολόγων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς που προσέρχονται στην εφημερία» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ.

Με επιστολές του στο υπουργείο Υγείας καθώς και στη διοίκηση του νοσοκομείου ο το προεδρείο του ΙΣΑ τόνισε ότι «πέραν της ηθικής ή νομικής διάστασης του ζητήματος αφού η άσκηση καθηκόντων τεχνολόγων εκφεύγει του γνωστικού αντικειμένου του εργαστηριακού γιατρού, ανακύπτει περαιτέρω ζήτημα αναποτελεσματικότητας, αν όχι επικινδυνότητας αφού οι γιατροί δεν έχουν εκπαιδευτεί σε αυτό το αντικείμενο».