Αν η δουλειά σας σάς προκαλεί άγχος, τότε είστε… πολύ τυχεροί. Ο διαπίστωσε έρευνα, αντιθέτως με την πεποίθηση που επικρατεί, αυτό μπορεί να κάνει καλό στην υγεία σας.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως οι εργαζόμενοι σε εργασίες που προκαλούν άγχος είναι πιθανό να ζήσουν περισσότερο από αυτούς που έχουν πιο εύκολους ρόλους εργασίας.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν χιλιάδες εργαζομένους από τη δεκαετία του ‘60 μέχρι το 2017 και διαπίστωσαν πως αυτοί που είχαν δουλειά με περισσότερο στρες ήταν κατα 34% πιο πιθανό να ζήσουν περισσότερο από αυτούς που ήταν πιο χαλαροί.

«Οι θέσεις με στρες μπορούν πραγματικά να έχουν οφέλη στους εργαζομένους αν συνδυαστούν με ελευθερία στη λήψη αποφάσεων», υποστηρίζει ο ερευνητής.

Πρόσθεσε, δε, πως η μη ύπαρξη ελέγχου σε μια απαιτητική δουλειά μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να τρώνε πιο πολύ ή να καπνίζουν περισσότερο για να τα βγάλουν πέρα.

«Οταν δεν διαθέτουν τους απαραίτητους πόρους να αντιμετωπίσουν μια απαιτητική δουλειά, κάνουν αυτό που λέμε άλλα πράγματα. Τρώνε περισσότερο, μπορεί να καπνίζουν», υποστηρίζει.