Τα πιο διάσημα αξιοθέατα στον κόσμο είναι αυτά που τα αναγνωρίζεις και ξέρεις πού είναι ακόμα κι αν δεν έχεις ταξιδέψει πουθενά! Έχουν πρωταγωνιστήσει στις διαφημιστικές καμπάνιες των χωρών τους, έχουν φωτογραφηθεί όσο λίγα στον κόσμο από τους επισκέπτες τους και συνήθως έχουν μια μακρά και ενδιαφέρουσα ιστορία πίσω τους.
Πύργος του Άιφελ, Παρίσι: Ο ατσάλινος πύργος που εντυπωσίασε την Παγκόσμια Έκθεση του 1889, έμελλε αμέσως να γίνει σήμα κατατεθέν του Παρισιού, παρά την αρχική αντίσταση από τους Παριζιάνους.
Ταζ Μαχάλ, Ινδία: Είκοσι χιλιάδες εργάτες και είκοσι χρόνια χρειάστηκαν για να ολοκληρωθεί το λευκό μαρμάρινο μαυσωλείο που έχει γίνει ένα σύμβολο της διαρκούς αγάπης.
Άγαλμα της Ελευθερίας, Νέα Υόρκη: Περισσότερο από έναν αιώνα μετά το χάλκινο γλυπτό που δώρισε η Γαλλία στις Ηνωμένες Πολιτείες δέχεται κάτι παραπάνω από τρία εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.
Πυραμίδες της Γκίζας, Αίγυπτος: Οι μυστηριώδεις κατασκευές των αρχαίων Αιγυπτίων εξακολουθούν να εκπλήσσουν με την τελειότητα της κατασκευής τους ακόμα και σήμερα τους μηχανικούς.
Άγαλμα του Χριστού Σωτήρος, Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία: Το μεγαλύτερο γλυπτό της Art Deco βρίσκεται στην κορυφή του όρους Corcovado από το 1931 αγκαλιάζοντας το Ρίο ντε Τζανέιρο.
Σινικό Τείχος, Κίνα: Είναι η μεγαλύτερη ανθρώπινη κατασκευή του κόσμου και εκτείνεται 8.852 χλμ. βόρεια κατά μήκος των συνόρων της Κίνας με τη Μογγολία.
Όπερα του Σίδνεϊ, Αυστραλία: Το δημιούργημα του τότε άγνωστου αρχιτέκτονα Jørn Utzon μοιάζει σαν καράβι με πανιά και έχει γίνει το σήμα κατατεθέν της πόλης του Σίδνεϊ.
Ακρόπολη, Αθήνα: Δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα αφού η Ακρόπολη των Αθηνών και ο μαρμάρινος ναός του Παρθενώνα δεν είναι μόνο το λίκνο της σύγχρονης δημοκρατίας αλλά και η αφετηρία των σύγχρονων αρχιτεκτονικών ρευμάτων.
Κολοσσαίο, Ρώμη: Το τεράστιο μέγεθός του αλλά και η αξεπέραστη για την εποχή που χτίστηκε μηχανική του το έχουν κάνει συνώνυμο με το μεγαλείο, αλλά έχει ταυτιστεί όσο λίγα μνημεία με το αιματηρό θέαμα.
touristorama.com