Πότε και σε ποιούς αναμένονται αλλαγές  – Συγκεκριμένα, αρκετοί από τους και φυσικά, αυτό είναι κάτι που το γνωρίζει καλά η γνωστή εταιρεία.

Πιο αναλυτικά, η δημοφιλής υπηρεσία ροής πρόκειται να απαγορεύσει την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης εκτός του ίδιου νοικοκυριού, σύμφωνα με αναφορές. Σημειώνεται, πως τo διάσημο brand έχασε σχεδόν ένα εκατομμύριο συνδρομητές μεταξύ Απριλίου και Ιουλίου, καθώς περισσότεροι χρήστες αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την υπηρεσία.

Πιο συγκεκριμένα, από το 2023, το Netflix θα ζητήσει από όσους μοιράζονται κωδικούς πρόσβασης να πληρώσουν ένα υψηλότερο αντίτιμο. Υπενθυμίζεται στο σημείο αυτό, πως η πλατφόρμα ροής έχει ήδη, εφαρμόσει πιλοτικά τη συγκεκριμένη λειτουργία σε ορισμένες χώρες – με ένα επιπλέον κόστος το οποίο ανέρχεται στα 3 δολάρια. Ωστόσο, είναι πιθανό το Netflix απλώς, να αναγκάσει τους χρήστες να δημιουργήσουν και έναν δεύτερο λογαριασμό για μια συνδρομή ελαφρώς χαμηλότερης τιμής.

Σύμφωνα μάλιστα, με τα όσα αναφέρει το Forbes, ήταν βέβαιο ότι θα συνέβαινε κάποια στιγμή – το Netflix έχει κάνει τα στραβά μάτια στην κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης, παρόλο που παραβιάζει τους όρους παροχής υπηρεσιών της πλατφόρμας ροής. Συνολικά, περίπου 222 εκατομμύρια νοικοκυριά που πληρώνουν μοιράζονται κωδικούς πρόσβασης. Προς το παρόν, το Netflix συλλέγει τεράστιο όγκο δεδομένων χρήστη και η κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης μπορεί να εντοπιστεί μέσω διευθύνσεων IP, αναγνωριστικών συσκευών και δραστηριότητας λογαριασμού.

Στο μεταξύ, η βρετανική εποπτική αρχή υποστηρίζει πως η κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης στο Netflix θα μπορούσε να είναι παράνομη. Για τους χρήστες του Netflix στο Ηνωμένο Βασίλειο, αυτό θα μπορούσε να γίνει ακόμα πιο περίπλοκο, καθώς η βρετανική επιθεώρηση φέρεται να χαρακτηρίζει την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης, παράνομη. Το Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας δημοσίευσε νέα καθοδήγηση μαζί με τον ιδιοκτήτη του Facebook Meta στην οποία αναγράφεται:

«Η πειρατεία είναι ένα σημαντικό ζήτημα για τις βιομηχανίες ψυχαγωγίας και δημιουργικότητας. Η επικόλληση εικόνων στο Διαδίκτυο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς άδεια ή η πρόσβαση σε ταινίες, τηλεοπτικές σειρές ή ζωντανές αθλητικές εκδηλώσεις μέσω κουτιών Kodi, χακαρισμένων Fire Sticks ή εφαρμογών χωρίς να πληρώσετε συνδρομή αποτελεί παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων και μπορεί να διαπράττετε έγκλημα».

Γιατί είναι επικίνδυνο να μοιράζεστε τους κωδικούς σας

Πολλοί χρήστες μοιράζονται κωδικούς πρόσβασης για υπηρεσίες ροής, αλλά αυτό μπορεί να αποδειχτεί αρκετά επικίνδυνο για την ασφάλειά τους. Οι άνθρωποι συχνά επιλέγουν αδύναμους, απλούς κωδικούς πρόσβασης που είναι εύκολο να θυμηθούν και τους επαναλαμβάνουν επίσης, σε όλες τις υπηρεσίες. Είναι ευκολότερο επομένως, να πέσουν θύματα επιτήδειων χάκερ.