Ένας 22χρονος computer geek φέρεται να ήταν ο εγκέφαλος πίσω από το αρρωστημένο αυτοκτονίας .Οι ρωσικές αρχές συνέλαβαν τον 22χρονο Nikita Nearonov ως ηγέτη του ανατριχιαστικού παιχνιδιού αυτοκτονίας Μπλε Φάλαινα.

Ανακρίνεται πλέον για τους ισχυρισμούς πως έσπρωξε 10 ανήλικα κορίτσια στον θάνατο που ζούσαν κυρίως κοντά στο σπίτι του στη Μόσχα.

Περίπου 40 έφηβοι ήταν μέλη της ομάδας του στα social media. Οι ερευνητές προσπαθούν να εντοπίσουν άλλα πιθανά θύματα πίσω από τις κρυφές ρυθμίσεις απορρήτου.

Η Μπλε Φάλαινα έκανε πλύση εγκεφάλου σε ευάλωτους εφήβους για μια περίοδο 50 ημερών. Έφταναν σε σημείο να τους παροτρύνουν να βάλουν τέλος στη ζωή τους αφού πρώτα ολοκλήρωναν μια σειρά αρρωστημένων εντολών.

Ο Nearonov περιγράφεται ως πολύ έξυπνος computer geek που πίστευε ότι οι έφηβοι δεν άξιζαν να ζουν.

Δεν ομολόγησε για την Μπλε Φάλαινα
Οι αξιωματικοί θεωρούν ότι είναι ο επικίνδυνος εγκέφαλος του παιχνιδιού αυτοκτονίας Μπλε Φάλαινα. Εκείνος ωστόσο δεν έχει ομολογήσει. Υποστηρίζει ότι ήταν φιλικός με τα κορίτσια.

Σε δύο από τις 10 περιπτώσεις για τις οποίες κατηγορείται, είναι γνωστό ότι επέζαν κορίτσια ηλικίας μεταξύ 14 και 17 ετών. Σε περίπτωση που καταδικαστεί, βρίσκεται αντιμέτωπος με 6 χρόνια φυλακή.

Στις άλλες 8 περιπτώσεις οι αρχές δεν έχουν καταστήσει σαφές αν τα κορίτσια είναι ζωντανά ή νεκρά. Ο 22χρονος επιλέγει τα θύματά του από ευάλωτους εφήβους που συνδέονται στο διαδίκτυο.

Ο Nearonov προέρχεται από «καλή οικογένεια» και είχε μια πολύ καλή δουλειά στη Μόσχα ως οικονομικός αναλυτής. Η Μπλε Φάλαινα ήταν το «χόμπι» του. Κατηγορείται ωστόσο και για την εκπαίδευση άλλων εγκεφάλων στο παιχνίδι θανάτου.