Απίθανο παγωτό τριαντάφυλλο!
Υλικά…
– 480 γρ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
– 2 κρόκους
– 100 γρ. ζάχαρη
– 1 πρέζα αλάτι
– 1/2 φλιτζ. σιρόπι τριαντάφυλλο
Οδηγίες παρασκευης
– Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε λίγη λίγη τη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε να ενωθούν τα υλικά μας.
– Βάζουμε το μείγμα σε μπεν μαρι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια.
– Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
– Προσθέτουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε.
– Βάζουμε το παγωτό σε δοχείο και το τοποθετούμε στη κατάψυξη.
– Το ανακατεύουμε ανά ώρα (για 2-3 φορές) ώστε να μην δημιουργηθούν κρυσταλλλάκια.