Δείτε τo βιβλίο επιλέγει τον αναγνώστη του! [photos]

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔11/04/2015 - 17:29 | Author: Newsroom Ipaidia

Όποιος είναι προκατειλημμένος με το περιεχόμενο απορρίπτεται…
Ήρθε η στιγμή που δεν θα επιλέγει μόνο ο αναγνώστης το βιβλίο, αλλά τα βιβλία θα κρίνουν και θα επιλέγουν τους υποψήφιους αναγνώστες τους.

Ολλανδοί ερευνητές δημιούργησαν ένα βιβλίο που στο εξώφυλλό του διαθέτει μια κάμερα με λογισμικό αναγνώρισης των χαρακτηριστικών του προσώπου.

Αν ο υποψήφιος αναγνώστης που παίρνει το βιβλίο στα χέρια του, πιάνεται στα πράσα ότι τρέφει αρνητικά συναισθήματα για το βιβλίο, αυτό απλούστατα αρνείται να ανοίξει και κλειδώνει τον εαυτό του σαν στρείδι.

Η ενσωματωμένη μικροσκοπική κάμερα σκανάρει το πρόσωπο του αναγνώστη και αν ανιχνεύσει σημάδια προκατάληψης ή αρνητικών διαθέσεων, ενεργοποιεί το κλείδωμα του βιβλίου. Μόνο εφόσον ο δυνητικός αναγνώστης έχει ουδέτερη έκφραση στο πρόσωπό του, τότε μέσω ενός ακουστικού σήματος ενεργοποιείται το ξεκλείδωμα του βιβλίου. Το βιβλίο θα παραμείνει κλειδωμένο ακόμη και αν το λογισμικό ανιχνεύσει υπερβολική έξαψη και συγκίνηση εκ μέρους του υποψήφιου αναγνώστη ή έντονο σκεπτικισμό.

Το καινοτομικό προϊόν με την εύγλωττη ονομασία «Το εξώφυλλο που σας κρίνει», είναι δημιούργημα του σχεδιαστή Θις Μπιερστέκερ του στούντιο «Moore» του Άμστερνταμ, σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail.altaltaltaltalt

Loading...


  • europalso   ideascentral