Ο Πύργος του Άιφελ αποτελεί το σήμα κατατεθέν του Παρισιού. Κατασκευάστηκε το 1889 από τον ευφυή μηχανικό Γκουστάβ…

Άιφελ και προκάλεσε το θαυμασμό όλων. Ωστόσο το επιβλητικό αυτό κτίριο περιβαλλόταν από ένα πέπλο μυστηρίου για αρκετά χρόνια,καθώς το εσωτερικό του έκρυβε ένα καλά κρυμμένο μυστικό.

Ο Γκουστάβ Άιφελ είχε φτιάξει ένα μικρό κρυφό διαμέρισμα στο τρίτο επίπεδο,κοντά στην κορυφή του Πύργου και το χρησιμοποιούσε ως προσωπικό του ησυχαστήριο. Οι τοίχοι του καλυμμένοι με ταπετσαρίες, τα έπιπλα ντυμένα με μαλακές στόφες, τα ντουλάπια ήταν ξύλινα. Υπήρχε ένα πιάνο με ουρά για να απαλύνει τη ψυχική υγεία του μηχανικού.

Όταν όλοι έμαθαν για την κρύπτη αυτή άρχισαν να κάνουν προσφορές στον Άιφελ , προκειμένου να μείνουν έστω ένα βράδυ εκεί. Ο ίδιος όμως αρνήθηκε.Προτίμησε να διατηρήσει το χώρο για αποκλειστική χρήση. Εκεί δεχόταν φίλους,διάβαζε,έγραφε. Ήταν το προσωπικό του δωμάτιο ηρεμίας.

Σήμερα,μετά από πολλά χρόνια , έχει επιτραπεί η είσοδος στο κοινό, προκειμένου να ανακαλύψουν την κρυμμένη αίγλη του δωματίου. Η αίσθηση που έχουν οι επισκέπτες όταν μπαίνουν δεν μπορεί να αποδοθεί με λόγια. Το παρελθόν παντρεύεται με το παρόν . Το βίντατζ έρχεται σε επαφή με το νέο, το χαλαρό. Πρόκειται για μια επίσκεψη που μένει χαραγμένη για πάντα στο μυαλό.