Χατζηθεοδοσίου: Τα μέτρα για να αντέξουν οι επιχειρήσεις

Χατζηθεοδοσίου: Τα μέτρα για να αντέξουν οι επιχειρήσεις

Ο πρόεδρος του του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1, αποκάλυψε το οριακό σημείο στο οποίο βρίσκονται οι μικρομεσαίες , με την τεράστια ζημία να αποκαλύπτεται μετά την παύση μέτρων όπως οι .

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε ότι οι επιχειρήσεις δεν θα καταφέρουν να αντέξουν χωρίς κούρεμα του ιδιωτικού χρέους -το οποίο ζητείται πλέον από τους θεσμικούς φορείς και σε άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Γερμανία- ενώ επισήμανε ακόμη την ανάγκη για ρύθμιση του υπολοίπου των οφειλών σε 120, και όχι 48, δόσεις, καθώς και την ανάγκη ανοίγματος του λιανεμπορίου με

Αναφέρθηκε ακόμη στην , ύψους μόλις 500 εκατ. ευρώ, στην οποία, όπως εξήγησε, λόγω του χαμηλού προϋπολογισμού έχουν μπει αρκετοί «κόφτες» με αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις να μένουν εκτός.

Επιπλέον, χαρακτήρισε θετικό το προωθούμενο πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ 2» που αφορά στη στήριξη των δανείων των επιχειρήσεων, κάτι που αποτελούσε και αίτημα του Ε.Ε.Α.

Μιλώντας ειδικά για τον κλάδο της εστίασης, που μαζί με τον τουρισμό, έχουν πληγεί πιο βαριά από την υγειονομική και οικονομική κρίση, σημείωσε ότι αναμένεται εδώ και καιρό ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα στήριξης, το οποίο πρέπει προηγουμένως να λάβει την έγκριση της Ε.Ε. Ο κ. Χατζηθεοδοσίου πρόσθεσε ότι χρειάζεται μέριμνα ώστε οι δύο αυτοί κλάδοι να προηγηθούν στους εμβολιασμούς, γεγονός που εν όψει της τουριστικής περιόδου θα συμβάλει στη δημιουργία ενός κλίματος ασφάλειας.

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !