Ειδικότερα, έρχονται .

Πιο αναλυτικά, την υπόσχεση αυτή έδωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής στο προεδρείο του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) κατά τη διάρκεια συνάντησής τους, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος.

Έρχονται αυξήσεις στα δρομολόγια αεροδρομίου

Υπενθυμίζεται ότι τα κόμιστρα των ταξί είχαν αυξηθεί τον περασμένο Ιούνιο, χωρίς ωστόσο να μεταβληθεί η χρέωση για το Αεροδρόμιο, η οποία είχε παραμείνει σταθερή στα 40 ευρώ για τη διαδρομή Αεροδρόμιο – Κέντρο Αθηνών (όρια δακτυλίου) και το αντίστροφο στο διάστημα 05.00 – 0.00 (τιμολόγιο 1) και στα 55 ευρώ για το νυχτερινό τιμολόγιο από τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΘΝΟΥΣ, η αύξηση που εξετάζεται είναι 5 ευρώ και για τα δύο τιμολόγια ώστε το κόμιστρο να φτάσει τα 45 ευρώ για το ημερήσιο τιμολόγιο και τα 60 ευρώ για το νυχτερινό αντίστοιχα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο υπουργείο συζητήθηκαν και άλλα αιτήματα του κλάδου, για τα οποία έχουν ήδη κατατεθεί προτάσεις από το ΣΑΤΑ από τις 5 Σεπτεμβρίου με στόχο ορισμένα απ΄αυτά να ενσωματωθούν στο νομοσχέδιο του υπουργείου για την αναθεώρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, το οποίο καταρτίζεται αυτή την περίοδο ώστε να αναρτηθεί σε δημόσια διαβούλευση εντός του Δεκεμβρίου.

Το ΣΑΤΑ αναμένεται να επικαιροποιήσει τις προτάσεις του και να τις καταθέσει εκ νέου στο υπουργείο με στόχο «να υπάρξει μια τελική συζήτηση για τις διατάξεις που θα αφορούν το ταξί», όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι τα κόμιστρα του ταξί είχαν αυξηθεί τον Ιούνιο όταν και η ελάχιστη διαδρομή έφτασε τα 4 ευρώ, η μονή χρέωση στα 0,9 ευρώ, η διπλή στα 1,25 και η πτώση της σημαίας (εκκίνηση της χρέωσης) στα 1,8 ευρώ.

Αναλυτικά οι χρεώσεις που ισχύουν σήμερα είναι:

Εκκίνηση της χρέωσης κομίστρου (πτώση σημαίας): 1,8 ευρώ
Τιμολόγιο1 (μονή χρέωση): 0,9 ευρώ
Τιμολόγιο 2 (για τις ώρες 00.00 έως 05.00): 1,25 ευρώ

Χρονοχρέωση / ώρα (για το διάστημα όπου το ΤΑΞΙ βρίσκεται σταματημένο κατά τη διάρκεια εκτέλεσης της διαδρομής επί είκοσι (20) λεπτά της ώρας): 15 ευρώ

Ελάχιστη διαδρομή: 4 ευρώ
Από & Προς Αεροδρόμια: 4 ευρώ
Επιβάρυνση για κάθε μίσθωση από Λιμάνια – Σιδηροδρομικούς Σταθμούς και Σταθμούς Υπεραστικών Λεωφορείων: 1,07 (όπως ισχύει)
Αεροδρόμιο – κέντρο Αθήνας (δακτύλιος) και το αντίστροφο: 40 ευρώ
Αεροδρόμιο – κέντρο Αθήνας (δακτύλιος) και το αντίστροφο (για τις ώρες 00.00 έως 05.00): 55 ευρώ
Αεροδρόμιο – κέντρο Θεσσαλονίκης και το αντίστροφο: 25 ευρώ
Αεροδρόμιο – κέντρο Θεσσαλονίκης και το αντίστροφο (για τις ώρες 00.00 έως 05.00): 35 ευρώ
Αεροδρόμιο – κέντρο Καβάλας και το αντίστροφο: 40 ευρώ
Αεροδρόμιο – κέντρο Καβάλας και το αντίστροφο (για τις ώρες 00.00 έως 05.00): 55 ευρώ