Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021 μεταξύ του Υπουργού Οικονομικών κ. , των Γεν. Γραμματέων Οικονομικής & Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών κ.κ. Τριαντόπουλου, Πετραλιά και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιακών και Συναφών Επαγγελμάτων με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Καββαθά και τη συμμετοχή των Μελών της Διοίκησης

Σταϊκούρας για στήριξη

Ειδικότερα, τέθηκαν υπόψη του Υπουργού και των Γεν. Γραμματέων η διαμορφωμένη κατάσταση στον Κλάδο από τα παρατεταμένα lockdown και την κακή επανεκκίνηση του καλοκαιριού, την συσσώρευση των υποχρεώσεων των επαγγελματιών, την έλλειψη ρευστότητας και την στήριξη κατά την επανεκκίνηση του Κλάδου.

Ζητήθηκε από τον Υπουργό η στήριξη του Κλάδου με χρηματοδότηση και ρευστότητα (με αλλαγές στον αλγόριθμο υπολογισμού), μείωση του , κούρεμα και ρύθμιση των οφειλών από χρέη που έχουν δημιουργηθεί μέσα στην πανδημία, επανένταξη στις 120 δόσεις, την δημιουργία ακατάσχετου λογαριασμού συνδεδεμένου με το POS, και ιδιαίτερη στήριξη των τμημάτων του Κλάδου που έχουν υποστεί μεγαλύτερη ζημία από την πανδημία (όπως αίθουσες εκδηλώσεων, κέντρα διασκέδασης, bar, club, catering, κτήματα).

Μετά από μια διεξοδική και ειλικρινή συζήτηση, ο κ. Υπουργός έκλεισε λέγοντας:

«Αναγνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες του Κλάδου και θα αναλάβουμε πρόσθετες πρωτοβουλίες για την στήριξή του».