: Ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος αναφέρθηκε στην κατάργηση του SMS στο 13033 αλλά και τα κορονοπάρτι που προκαλούν έντονη ανησυχία στους ειδικούς.

Τι είπε για εστίαση και

Ο καθηγητής ανέφερε πώς υπάρχει ενδεχόμενο επέκτασης του ωραρίου της , ενώ πρόσθεσε πως την ερχόμενη βδομάδα με το άνοιγμα του τουρισμού εξετάζεται η κατάργηση των .

Παράλληλα εξέφρασε τον φόβο των ειδικών για εξάπλωση του κορονοϊού λόγω των πάρτι. Όπως ανέφερε χρειάζεται μεγάλη προσοχή καθώς είμαστε σε μια φάση που ανοίγουν πολλές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με τον ίδιο η ανησυχία έγκειται στο γεγονός ότι εξακολουθούν να υπάρχουν κρούσματα.

Στο πλαίσιο αυτό ο καθηγητής Γώγος επεσήμανε πως ο δείκτης θετικότητας κυμαίνεται γύρω στο 4 «αλλά δεν θέλει πολύ το 4 να γίνει 5ή 6 και αν γίνονται αυτά τα πάρτι με αυτό τον τρόπο δεν θέλει και πολύ να υπάρχει έξαρση».

Ερωτηθείς στον ΣΚΑΪ για το άνοιγμα των σχολείων σήμερα, Δευτέρα, σημείωσε ότι ελπίζει να τηρηθεί το μέτρο του .

Δεν απέκλεισε, επίσης, το ενδεχόμενο να δούμε τοπικά αν υπάρξουν κρούσματα αν και εξέφρασε την ελπίδα «να μην υπάρχουν τέτοια φαινόμενα».

Μιλώντας, τέλος, για το εμβόλιο της τόνισε πως είναι ασφαλές και ότι είναι μηδαμινές οι πιθανότητες να είναι προβληματικό στην εγκυμοσύνη, ωστόσο υπάρχει σύσταση να εμβολιάζονται με τα υπόλοιπα εμβόλια επειδή δεν υπάρχουν σχετικά δεδομένα μέχρι στιγμής.

ΟΑΕΔ- Επίδομα ανεργίας: ΝΕΕΣ πληρωμές-Δικαιούχοι

Άνοιγμα σχολείων- Self test: Πόσα βρέθηκαν θετικά

Κικίλιας: Πότε θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί για τους 18-29 – Με ποιό εμβόλιο θα εμβολιαστούν