: Περίπου 3.000 είναι τα θετικά self test που έγιναν σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και εργαζόμενους στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 

Προβλήματα προέκυψαν το βράδυ της Κυριακής, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που δηλώνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί τα αποτελέσματα των self test.

Πού δηλώνετε το αποτέλεσμα

Συγκεκριμένα χθες βράδυ η ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr, είχε «πέσει» με αποτέλεσμα μαθητές και εκπαιδευτικοί να μη μπορούν να δηλώσουν το αποτέλεσμα τους,

Σήμερα, Δευτέρα, 10 Μαϊου επέστρεψαν στα θρανία οι μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων. Ως εκ τούτου εκτιμάται ότι υπήρχε μεγάλη επισκεψιμότητα στην πλατφόρμα, με αποτέλεσμα όσοι προσπάθησαν, να μην μπορούσαν να συνδεθούν σε αυτή.

Υπενθυμίζεται πως τα self test αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την προσέλευση μαθητών, εκπαιδευτικών, διοικητικού και λοιπού προσωπικού στο σχολείο, τα οποία όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας, πρέπει να γίνονται πριν την έναρξη των μαθημάτων τη Δευτέρα και την Πέμπτη.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί κάνουν τα self-test στο σπίτι τους, ενώ συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ. Άρα το πρώτο τεστ μπορεί να γίνει σήμερα ή αύριο το πρωί.

Στη συνέχεια, δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr, στην οποία εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.

3.000 τα θετικά

Τα 3.000 προσεγγίζουν τα συνολικά θετικά self test σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και εργαζόμενους στα σχολεία σε πρωτοβάθμια – δευτεροβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Εκτιμάται ότι ο συνολικός πληθυσμός της πρωτοβάθμιας – δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανέρχεται σε 1,7 εκατ. άτομα, ενώ ο μισός πληθυσμός έχει δηλωθεί στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Self test – εκπαιδευτικοί: Αναφορές για ελαττωματικά τεστ

Άνοιγμα σχολείων: «Απίστευτη ταλαιπωρία – Σοβαρά τεχνικά προβλήματα για τη δήλωση self test»

Άνοιγμα σχολείων: Στα θρανία οι μαθητές- Πόσα self test δηλώθηκαν θετικά