Απροετοίμαστους θεωρεί πως τους βρήκε ο ο πρόεδρος των ιδιωτικών κλινικών, Γρηγόρης Σαραφιανός, του οποίου η κλινική Λυσίμαχος είναι μία από τις δύο των οποίων έγινε επίταξη από την Πολιτεία για την αποσυμφώρηση των δημόσιων νοσοκομείων.

«Είχαμε εφησυχάσει κι εμείς και η πολιτεία…». Πρόσθεσε δε πως «υπήρξε συμφωνία με δύο κέντρα αποκατάστασης περιφερειακά της πόλης με 124 και 200 κρεβάτια, αντίστοιχα. Δεν προχώρησε η συμφωνία για οικονομικούς λόγους. Οι ασθενείς Covid θα μπορούσαν να μεταφερθούν στη Βέροια, στο Κιλκίς στην Κατερίνη. Δεν περίμενε κανείς τέτοια εξέλιξη».

Ο κ. Σαραφιανός, επανέλαβε ότι δεν μπορούν τα νοσηλευτικά τους ιδρύματα να υποδεχθούν τους ασθενείς με κορονοϊό. «Είχαμε συνεννοηθεί να νοσηλεύουμε περιστατικά non covid για να μην υπάρχει μπέρδεμα και να μην μολυνθούν οι υπόλοιποι ασθενείς. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία προετοιμασία. Δεν είναι Covid-19 οι κλινικές μας δεν μπορούν να νοσηλεύσουν ασθενείς που νοσούν από κορονοϊό. Πρέπει να πάμε στην 4η ΥΠΕ (σ.σ.: από την οποία επιτάχθηκαν οι κλινικές) για εκπαίδευση. Θα πρέπει να γίνει εκπαίδευση στο προσωπικό μας. Είναι πρωτόγνωρη η διαδικασία και η προετοιμασία που πρέπει να γίνει» επεσήμανε.

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι θα πρέπει να εκκενωθούν οι κλινικές Λυσίμαχος και Euromedica και να διακομισθούν οι ασθενείς τους σε άλλα νοσοκομεία, ο κ. Σαραφιανός τόνισε ότι «έχουμε 100 κλίνες στην κλινική οι 40 ήρθαν από τα νοσοκομεία τα δημόσια και τώρα τους πηγαίνουμε πάλι πίσω. Υπάρχουν 300 κλίνες συνολικά στις δύο ιδιωτικές κλινικές».