Ο (www.asep.gr) ανακοίνωσε την παράταση μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή (07/04/2017) της προθεσμίας για την υποβολή αίτησης στην προκήρυξη 1Κ/2017 που αφορά σε 404 προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων στα δικαστήρια, μετά και την κατάρρευση του ηλεκτρονικού συστήματος του ΑΣΕΠ, εξαιτίας του μεγάλου φόρτου αιτήσεων.

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Κυριακή (02/04/2017), όταν η ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ (www.asep.gr)κατέρρευσε με αποτέλεσμα εκατοντάδες ενδιαφερόμενοι να μην είναι σε θέση να υποβάλουν αίτηση για τον διαγωνισμό, ο οποίος έληγε χθες, Δευτέρα (03/04/2017).

Ωστόσο, όπως διαβάζουμε στο newsbomb.gr,  το «κρασάρισμα» της ιστοσελίδας του ΑΣΕΠ δεν αποτελεί πρωτόγνωρο φαινόμενο, καθώς πριν από περίπου ενάμιση μήνα είχε συμβεί το ίδιο ακριβώς.

Πάντως, οι αρμόδιοι του ΑΣΕΠ επισήμαναν πως «τυχόν υπερφόρτωση του Διαδικτύου ή σφάλμα στη σύνδεση με αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε δυσκολία ή αδυναμία υποβολής της αίτησης. Το ΑΣΕΠ δεν φέρει ευθύνη για τυχόν αδυναμία υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης που οφείλεται στους προαναφερόμενους παράγοντες».

[irp posts=”115344″ name=”Προκήρυξη ΑΣΕΠ 2Κ/2016: Οριστικός πίνακας επιτυχόντων”]

Μάλιστα, για τον λόγο αυτό, το ΑΣΕΠ προέτρεπε τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν εγκαίρως τις αιτήσεις τους και να μη σπεύσουν την τελευταία στιγμή. Βέβαια, είναι άγνωστο εάν η δυσλειτουργία της ιστοσελίδας οφείλεται στην παρά ένα υποβολή των αιτήσεων ή στο εξαιρετικά αυξημένο ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη προκήρυξη.

Κατά τα λοιπά, ο αντιπρόεδρος του ΑΣΕΠ, Ηλίας Νικολόπουλος, το πρόβλημα δημιουργήθηκε γιατί οι παράμετροι του συστήματος δεν έχουν επικαιροποιηθεί, με αποτέλεσμα να αποδεικνύεται ανεπαρκές.
Σε κάθε περίπτωση υπολογίζεται ότι για την ο αριθμός των αιτήσεων θα φτάσει τις 30.000.