Ο () ανακοίνωσε την παράταση μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή (07/04/2017) της προθεσμίας για την υποβολή αίτησης στην προκήρυξη 1Κ/2017 που αφορά σε 404 προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων στα δικαστήρια, μετά και την κατάρρευση του ηλεκτρονικού συστήματος του ΑΣΕΠ, εξαιτίας του μεγάλου φόρτου αιτήσεων.

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Κυριακή (02/04/2017), όταν η ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ ()κατέρρευσε με αποτέλεσμα εκατοντάδες ενδιαφερόμενοι να μην είναι σε θέση να υποβάλουν αίτηση για τον διαγωνισμό, ο οποίος έληγε χθες, Δευτέρα (03/04/2017).

Ωστόσο, όπως διαβάζουμε στο ,  το «κρασάρισμα» της ιστοσελίδας του ΑΣΕΠ δεν αποτελεί πρωτόγνωρο φαινόμενο, καθώς πριν από περίπου ενάμιση μήνα είχε συμβεί το ίδιο ακριβώς.

Πάντως, οι αρμόδιοι του ΑΣΕΠ επισήμαναν πως «τυχόν υπερφόρτωση του Διαδικτύου ή σφάλμα στη σύνδεση με αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε δυσκολία ή αδυναμία υποβολής της αίτησης. Το ΑΣΕΠ δεν φέρει ευθύνη για τυχόν αδυναμία υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης που οφείλεται στους προαναφερόμενους παράγοντες».

[irp posts=”115344″ name=”Προκήρυξη ΑΣΕΠ 2Κ/2016: Οριστικός πίνακας επιτυχόντων”]

Μάλιστα, για τον λόγο αυτό, το ΑΣΕΠ προέτρεπε τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν εγκαίρως τις αιτήσεις τους και να μη σπεύσουν την τελευταία στιγμή. Βέβαια, είναι άγνωστο εάν η δυσλειτουργία της ιστοσελίδας οφείλεται στην παρά ένα υποβολή των αιτήσεων ή στο εξαιρετικά αυξημένο ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη προκήρυξη.

Κατά τα λοιπά, ο αντιπρόεδρος του ΑΣΕΠ, Ηλίας Νικολόπουλος, το πρόβλημα δημιουργήθηκε γιατί οι παράμετροι του συστήματος δεν έχουν επικαιροποιηθεί, με αποτέλεσμα να αποδεικνύεται ανεπαρκές.
Σε κάθε περίπτωση υπολογίζεται ότι για την ο αριθμός των αιτήσεων θα φτάσει τις 30.000.