: Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης μίλησε για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος.

Όπως είπε στο MEGA το πρωί της Δευτέρας, «η πολιτεία πάνω απ’ όλα προστατεύει τη δημόσια υγεία και η κυβέρνηση παίρνει μέτρα ως προς αυτό. Περίπου ένα 10% παραμένει . Θέλουμε όλοι οι συμπολίτες μας να εμβολιαστούν. Ο χρόνος δόθηκε. Μπορούν να μπουν σήμερα στην πλατφόρμα, να κλείσουν ραντεβού και να εμβολιαστούν ακόμα και σήμερα».

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα απάντησε από το μέτρο της αναστολής είναι πιο σκληρό να βλέπουμε να χάνονται ανθρώπινες ζωές. «Σκληρό είναι να βλέπεις ένα πολίτη να νοσηλεύεται σε ΜΕΘ. Αυτό είναι σκληρό, να χάνουμε άτομα επειδή δεν έχουν εμβολιαστεί», είπε.

Η επέκταση της υποχρεωτικότητας του σε άλλους τομείς είναι στο τραπέζι, υπογράμμισε ο κ. Παπαθανάσης. «Προχωράμε, βλέπουμε, αξιολογούμε την κατάσταση κι έπειτα αποφασίζουμε. Το θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού είναι στο τραπέζι, αλλά δεν έχει αποφασιστεί κάτι ακόμα», σημείωσε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε και στις στρατηγικές επενδύσεις. Τόνισε πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για ξένους και εγχώριους επενδυτές, ενώ μέσω των επενδύσεων δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας και καλύτερα αμοιβόμενες.

Παράλληλα, δήλωσε πως αυξάνονται τα ποσοστά επιδότησης στην περιφέρεια έως και 80%, ενώ για του πυρόπληκτους της Βόρειας Εύβοιας θα δοθούν κίνητρα για επενδύσεις.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ