ΟΑΕΔ Voucher 29-64: Ποιοι θα έχουν ταυτόχρονα αμοιβή και επίδομα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔24/04/2017 - 09:10 | Author: Ρούσσου Ασημίνα
Τελευταία τροποποίηση στις 24/04/2017 - 10:08

ΟΑΕΔ
Ανακοίνωση για τους ωφελούμενους του προγράμματος «κατάρτιση και πιστοποίηση ανέργων » εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι ωφελούμενοι άνεργοι που θα επιλεχθούν με την ανάρτηση των τελικών αποτελεσμάτων και εφόσον πληρούν τρεις προϋποθέσεις θα συνεχίσουν να λαμβάνουν και το

Όπως αναφέρει το υπουργείο σχετικά με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα voucher 29 -64 για την κατάρτιση και πιστοποίηση ανέργων του , όπως εξάλλου και για άλλα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, όσοι ωφελούμενοι των οποίων το όνομα έχει αναρτηθεί στο Μητρώο ωφελουμένων έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Επίσης από το υπουργείο διευκρινίζεται ότι, η νέα νομοθετική ρύθμιση δεν απαγορεύει σε κανέναν και καμία άνεργο/η να συμμετάσχει σε πρόγραμμα εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης του ΟΑΕΔ που θα εξασφαλίζει καλύτερες πιθανότητες να ξαναβρεί εργασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr, βάσει του άρθρου 56, του Ν.4430/2016, όποιος πληροί τις παρακάτω τρεις προϋποθέσεις: (α) είναι εγγεγραμμένος στα Μητρώα ανέργων τουλάχιστον επί τετράμηνο πριν από την υπαγωγή τους στο ως άνω πρόγραμμα, (β) δηλώσει τα στοιχεία του προγράμματος αυτού στον Ο.Α.Ε.Δ. πριν από την έναρξή του και (γ) έχουν παρέλθει τουλάχιστον δύο (2) ημερολογιακά έτη από το πέρας τυχόν προηγούμενης συμμετοχής του σε πρόγραμμα εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης, δεν διαγράφεται από τα Μητρώα και ο χρόνος εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης προσμετράται ως χρόνος ανεργίας.

Εάν κάποιος δεν πληροί τις ως άνω τρεις προϋποθέσεις, αυτό δεν αποτελεί κώλυμα για τη συμμετοχή του σε πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης, εφόσον υφίσταται η ιδιότητα του ανέργου κατά την έναρξη του προγράμματος αυτού.

Οι άνεργοι, που συμμετέχουν σε επιδοτούμενα προγράμματα εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης, για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο συντρέχουν οι προϋποθέσεις λήψης και των δυο επιδοτήσεων δικαιούται να λαμβάνουν και το , εφόσον πληρούν τις παραπάνω τρεις προϋποθέσεις.

Αντωνοπούλου για το πρόγραμμα ΟΑΕΔ για 10.000 ανέργους

ΟΑΕΔ κάρτα ανεργίας: Αναλυτικός οδηγός

Επίδομα ΟΑΕΔ μόνο ένας στους δέκα ανέργους!  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: