ΟΑΕΔ Κοινωφελής εργασία: Τι ισχύει για το επίδομα ανεργίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔23/09/2019 - 15:53 | Author: Newsroom Ipaidia

Μετά την ξεκάθαρη θέση του διοικητή του ΟΑΕΔ ότι δεν θα υπάρξει νέα παράταση στον Α’ Κύκλο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας που αφορά 30.333 ωφελουμένους που εργάζονται σε ΟΤΑ υπήρξαν καταγγελίες από την πλευρά των εργαζομένων ότι κινδυνεύουν να χάσουν το επίδομα ανεργίας εξαιτίας τυχόν ασφαλιστικών κενών που προκύπτουν ανάμεσα στην αρχική σύμβαση και αυτή της παράτασης.

Παράλληλα υπάρχει έντονη ανησυχία στους ωφελουμένους μήπως μετά τη λήξη της παράτασης βρεθούν κυριολεκτικά στο δρόμο.

Ας δούμε όμως τι πραγματικά ισχύει. Όπως ορίζει ο θεμελιώδης προϋπόθεση για την ένταξη ενός ασφαλισμένου στο είναι να έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 125 ημέρες εργασίας στο διάστημα των 14 μηνών που προηγούνται της απόλυσής του ή της λήξης της σύμβασής του, κατόπιν της οποίας υποβάλλεται η αίτηση για την επιδότηση.

Συνεπώς, με βάσει το συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο τυχόν ασφαλιστικά κενά κατά τη διάρκεια του διαστήματος αυτού δεν επηρεάζουν την επιδότηση, εφόσον βέβαια, συμπληρώνεται ο ελάχιστος αριθμός ημερών εργασίας και εφόσον διαπιστώνεται η εργασιακή σχέση με τον τελευταίο εργοδότη.

Τα παραπάνω ισχύουν και για τους επιδοτούμενους για πρώτη φορά, για τους οποίους απαιτούνται επιπλέον 80 ημέρες εργασίας κατά τα δύο πριν την έναρξη της επιδότησης έτη.

aftodioikisi.gr

 

Νέα Προγράμματα ΟΑΕΔ: Όσα πρέπει να ξέρετε

Loading...
  • ideascentral

    europalso