Υπεγράφη σήμερα, το παραχωρητήριο-χρησιδάνειο οικοπέδου 5.200 τετραγωνικών μέτρων, από τον ΟΑΕΔ προς τον δήμο Ηρακλείου, με τη διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη να διαβεβαιώνει πως συνιστά επιλογή της κυβέρνησης η παραχώρηση χώρων που ανήκουν σε δημόσιους φορείς στις τοπικές κοινωνίες.

Η έκταση που βρίσκεται στην οδό Εμμανουήλ Ξάνθου, παραχωρείται στον δήμο για 99 χρόνια προκειμένου να ανεγερθεί εκεί το αθλητικό και πολιτιστικό Κέντρο της Αγίας Αικατερίνης και πρόκειται για παραχώρηση η οποία αποτελούσε πάγιο αίτημα του δήμου εδώ και χρόνια.

Η κ. Καραμεσίνη βρέθηκε στο Ηράκλειο και υπέγραψε την παραχώρηση, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή της για την έκβαση του αιτήματος του δήμου. «Η παραχώρηση χώρων που ανήκουν σε δημόσιους φορείς στις τοπικές κοινωνίες προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους, είναι μια κεντρική επιλογή της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας καθώς και της κυβέρνησης συνολικά» σημείωσε. Πρόκειται σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες, για μια διαδικασία που τελεσφόρησε μετά από συντονισμένες ενέργειες των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου Ηρακλείου, με την πολύτιμη αρωγή του πολιτιστικού συλλόγου Αγίας Αικατερίνης. «Η παραχώρηση του οικοπέδου στον δήμο Ηρακλείου αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη, καθώς ανοίγει τον δρόμο για την υλοποίηση ενός ιδιαίτερα σημαντικού έργου για το προάστιο της Αγίας Αικατερίνης και όχι μόνο», δήλωσε ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, τονίζοντας παράλληλα ότι στην επίτευξη του στόχου συνέβαλαν και οι βουλευτές Ηρακλείου, οι οποίοι στήριξαν το αίτημα για την παραχώρηση.

 

Στη συνάντηση του δημάρχου με την κ. Καραμεσίνη, συζητήθηκε επίσης το ενδεχόμενο της παραχώρησης στον δήμο Ηρακλείου, στην ίδια περιοχή, ενός ακόμα οικοπέδου του ΟΑΕΔ, προκειμένου να ανεγερθούν σε αυτό κτίρια τα οποία θα στεγάσουν υπηρεσίες του οργανισμού καθώς και κοινωνικές δομές της Αγίας Αικατερίνης. Για το θέμα διαπιστώθηκε κατ΄αρχήν συμφωνία και έτσι αναμένεται να προχωρήσει το προσεχές διάστημα.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ