-Αρχές τις εβδομάδας για την υποβολή αιτήσεων από συνταξιούχους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους για 50.000 εισιτήρια διακοπών.

Όπως αναφέρει η Απογευματινή, η διάρκεια διαμονής των δικαιούχων-ωφελουμένων ορίζεται από μία έως έξι διανυκτερεύσεις για όλες τις περιοχές της Ελλάδας, πλην:

Των νήσων Λέσβου, Χίου, Λέρου, Κω και του Νομού Έβρου, όπου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις.
Της νήσου Σάμου και των Δήμων Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας του Νομού Ευβοίας, όπου είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις.

Η επιταγή κοινωνικού τουρισμού καλύπτει διαμονή, ακτοπλοϊκή μετάβαση και επιστροφή.

Το ποσόν της επιταγής είναι ανάλογο με την περιοχή, τον τύπο και την κατηγορία του τουριστικού καταλύματος. Το ποσόν της επιταγής καλύπτει το 50% της τιμής της οικονομικής θέσης και αυξάνεται στο 60% σε περίπτωση ΑμεΑ.

Το ύψος της ιδιωτικής συμμετοχής των δικαιούχων και ωφελουμένων ισούται με το 25% της τιμής οικονομικής θέσης ή με το 40% της προβλεπόμενης μετά την έκπτωση τιμής οικονομικής θέσης.

Οι δικαιούχοι οφείλουν να χρησιμοποιήσουν την επιταγή κοινωνικού τουρισμού κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος. Σε διαφορετική περίπτωση, αποκλείονται από τη συμμετοχή τους στα προγράμματα των δύο επόμενων περιόδων, εξαιρέσει των δικαιούχων που ανήκουν στην κατηγορία ατόμων με αναπηρία σε ποσοστό 50% και άνω ή των δικαιούχων που δηλώνουν στην αίτησή τους ωφελούμενο μέλος ή μη ωφελούμενο ανήλικο τέκνο με αναπηρία στο ίδιο ποσοστό.