Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Άκης Τσελέντης, επέλεξε να απευθύνει μια προειδοποίηση για τον μέσω ανάρτησής του στο Facebook.

«Όπως τα έχουμε πει, θα παρακολουθούμε κάποια ύφεση στη σεισμικότητα και μετά την εμφάνιση ενός σεισμού με λίγο μεγαλύτερο μέγεθος. Το φαινόμενο αυτό θα εξασθενεί σταδιακά. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΤΑ ΗΔΗ ΕΠΙΒΑΡΥΜΕΝΑ ΚΤΙΡΙΑ!» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άκης Τσελέντης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σεισμός στο Αρκαλοχώρι το μεσημέρι της Κυριακής έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην περιοχή και ακούστηκε μεγάλο βουητό. Οι κάτοικοι στο Αρκαλοχώρι και στα γύρω χωριά πετάχτηκαν έξω από τα σπίτια ή τις καφετέριες όπου βρίσκονταν. Σύμφωνα με τα κρητικά ΜΜΕ, ο σεισμός έγινε αισθητός και στην πόλη του Ηρακλείου.

Μιλώντας για το φαινόμενο στο Newsbomb.gr ο Διευθυντής Ερευνών Σεισμολογίας στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος εξήγησε ότι πρόκειται για μετασεισμό του ισχυρού σεισμού (6 Ρίχτερ) της 29ης Σεπτεμβρίου του 2021. Επίσης τόνισε ότι το φαινόμενο εξελίσσεται ομαλά και οι μετασεισμοί μειώνονται. Ωστόσο συμπλήρωσε η περιοχή μπορεί να δώσει μετασεισμό έως και 5 Ρίχτερ.