: Χαλάρωση των μέτρων θα έρθει από το Σαββατοκύριακο όπως όλα δείχνουν, αφού η κυβέρνηση θα ανοίξει τις από δήμο σε δήμο.

Τι ισχύει σήμερα για τις

Όπως αναφέρει, ο ΣΚΑΪ την Δευτέρα αναφέρουν ότι οι περιορισμοί για τη μετακίνηση από δήμο σε δήμο ενδέχεται να αρθούν ακόμα και από αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο καλός καιρός και η αλλαγή της ώρας που έφερε και «επιμήκυνση» της ημέρας αποτελούν δύο επιχειρήματα που αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για την άρση του του περιορισμού της μετακίνησης από δήμο σε δήμο.

Οι διαδημοτικές μετακινήσεις επιτρέπονται και τώρα για την επίσκεψη σε κομμωτήριο με την αποστολή του κωδικού 6 στο .

Επίσης δεν αποκλείεται να υπάρξει και προσαρμογή στο ωράριο της με «μείωσή» της καθώς ενδέχεται η απαγόρευση να επεκταθεί κατά μία ή δύο ώρες από ό,τι ισχύει σήμερα όπου το «κλείσιμο» ξεκινά στις 9 το βράδυ και ισχύει μέχρι τις 5 το πρωί.

Ωστόσο αυτό που δεν εξετάζεται είναι η άρση του περιορισμού για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, μέτρο που θα είναι πιθανότατα από τα τελευταία που θα καταργηθούν.

Το πρέπει να είναι της μορφής:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό ή αιμοδοσία ή εμβολιασμό COVID-19, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, μόνο εντός του οικείου δήμου ή έως δύο χιλιόμετρα μακριά από την κατοικία.

Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή, μόνο εντός του οικείου δήμου ή έως δύο χιλιόμετρα μακριά από την κατοικία.

Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.

Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά τρία άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου. Η μετακίνηση θα γίνεται μόνο πεζή ή με ποδήλατο και οι πολίτες δεν θα μπορούν να μετακινηθούν με αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα για τη συγκεκριμένη κατ’ εξαίρεση μετακίνηση.

Άνοιγμα σχολείων: Πότε ανοίγουν Λύκεια, Γυμνάσια, Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Νέα δεδομένα για το εμβόλιο AstraZeneca: Αποτελεσματικότητα 76% κατά του κορονοϊού

Μείωση ενοικίων: Ποιές οι προϋποθέσεις για τη διπλή αποζημίωση