Μείωση ενοικίων: Πώς θα πάρετε την αποζημίωση 50%

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔24/12/2020 - 16:39 | Author: Newsroom Ipaidia

Μείωση ενοικίων: Στην πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) μπορούν πλέον να υποβάλουν δηλώσεις COVID οι ιδιοκτήτες ακινήτων που δικαιούνται αποζημίωση για το 50% της ζημιάς που υπέστησαν αυτόν τον μηνά από τον “κούρεμα” των ενοικίων κατά 40%.

Μείωση ενοικίων: Πώς κάνετε αίτηση

Σημειώνεται ότι για τον Δεκέμβριο μειωμένα ενοίκια έχουν καταβάλει:

• Οι επιχειρήσεις που έχουν κλείσει με κρατική εντολή ή ανήκουν στους πληττόμενους ΚΑΔ.

• Οι εργαζόμενοι που έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας για την κύρια κατοικία τους ή και για την κατοικία του παιδιού τους που σπουδάζει σε άλλη πόλη μακριά από τη μόνιμη κατοικία.

• Οι ναυτικοί που βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης ναυτολόγησης για την κύρια κατοικία τους.

Ποιοι πρέπει να υποβάλουν δήλωση COVID:

• Εκμισθωτές ακινήτων, των οποίων το μίσθωμα έχει μειωθεί κατά 40% με βάση τις ισχύουσες διατάξεις που αφορούν μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της υγειονομικής κρίσης.

• Στις περιπτώσεις συνιδιοκτησίας, η δήλωση υποβάλλεται από τον ιδιοκτήτη που έχει υποβάλει τη δήλωση πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας. Επειδή υπάρχουν περιπτώσεις που έχει υποβληθεί δήλωση πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας από όλους τους συνιδιοκτήτες, τότε η δήλωση COVID θα πρέπει να υποβληθεί μόνο από έναν εκ των συνιδιοκτητών.

• Οταν η δήλωση υποβάλλεται για λογαριασμό του εκμισθωτή, από κηδεμόνα σχολάζουσας κληρονομιάς, εκκαθαριστή κληρονομιάς διορισμένο από το δικαστήριο, εκτελεστή διαθήκης που διορίστηκε από το δικαστήριο ή από τη Διεύθυνση Εθνικών Κληροδοτημάτων,  σύνδικο πτώχευσης σε περίπτωση  πτώχευσης, προσωρινό διαχειριστή σε περίπτωση επιδικίας, μεσεγγυούχο σε περίπτωση μεσεγγύησης, επίτροπο ή κηδεμόνα ή δικαστικό συμπαραστάτη σε περίπτωση που ιδιοκτήτης ακινήτου είναι ανήλικο τέκνο ή άτομο σε δικαστική συμπαράσταση, η υποβολή της γίνεται χειρόγραφα στη ΔΟΥ φορολογίας του εκμισθωτή.

• Σε περίπτωση υποβολής δήλωσης COVID, τα στοιχεία εκμισθωτή, συνεκμισθωτή, μισθωτή καθώς και τα στοιχεία του ακινήτου, ανακτώνται από την τελευταία δήλωση πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας.

Στοιχεία δήλωσης

Σε περίπτωση υποβολής δήλωσης Covid, τα στοιχεία εκμισθωτή, συνεκμισθωτή, μισθωτή καθώς και τα στοιχεία του ακινήτου, ανακτώνται από την τελευταία Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας με την προσθήκη των κάτωθι στοιχείων που θα πρέπει να συμπληρωθούν από τον εκμισθωτή:

1. Χρήση μίσθιου, όπου ο εκμισθωτής θα πρέπει να επιλέξει κάποια από τις ακόλουθες επιλογές:

- «κατοικία φοιτητή εξαρτώμενου μέλους»

- «κύρια κατοικία στην οποία ο εκμισθωτής είναι εργαζόμενος και έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας του»

- «κύρια κατοικία στην οποία ο/η σύζυγος/μέρος συμφώνου συμβίωσης (Μ.Σ.Σ.) του μισθωτή είναι εργαζόμενος και έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας του»

- «επαγγελματική στέγη»

- «κύρια κατοικία ναυτικού»

2. Το μηνιαίο μίσθωμα πριν τη μείωση.
3. Το ποσό του μισθώματος μετά τη μείωση.
4. Το μήνα που αφορά η μείωση

Μείωση ενοικίου: Άνοιξε η πλατφόρμα - Ποιοί θα έχουν «κούρεμα» 40% και ποιοί 80%

Μείωση ενοικίου: Ποιά είναι τα «κρυφά» οφέλη για τους ιδιοκτήτες  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: