Μαξίμου: Η οικονομία επιστρέφει στην κανονικότητα – Πράσινο φως από τη Κομισιόν

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔12/07/2017 - 17:56 | Author: Newsroom Ipaidia

Πριν από λίγη ώρα ανακοινώθηκε η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος.

Σε πείσμα των καταστροφολόγων της ΝΔ καθώς και μερίδας του Τύπου, επιβεβαιώνεται καθημερινά ότι η ελληνική οικονομία επιστρέφει με σταθερά βήματα στην ευρωπαϊκή κανονικότητα, αποκαθιστά την εμπιστοσύνη που χάθηκε από τις επιλογές που έφεραν τη χώρα στο χείλος της κατάρρευσης το 2010 και ανακτά το χαμένος έδαφος της πενταετίας 2010 – 2015», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, αναφορικά με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τονίζει:

«Η κυβέρνηση συνεχίζει με προσήλωση την πορεία για την οριστική έξοδο από το πρόγραμμα προσαρμογής τον Αύγουστο του 2018».

Κομισιόν για Ελλάδα: Τέλος στη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος

Η Κομισιόν αποφάσισε σήμερα, κατά τη συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων να συστήσει στο Συμβούλιο ECOFIN, να τερματίσει τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος για την Ελλάδα.

Η κίνηση αυτή, όπως λέει η Κομισιόν σε γραπτή ανακοίνωση, ακολουθεί τις σημαντικές προσπάθειες που καταβάλλουν τα τελευταία χρόνια η χώρα για την εδραίωση των δημόσιων οικονομικών της σε συνδυασμό με την πρόοδο που σημειώθηκε στην εφαρμογή του προγράμματος στήριξης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας για την Ελλάδα.

Ο Αντιπρόεδρος Βάλντις Ντομπρόβσκις, αρμόδιος για το Ευρώ και τον Κοινωνικό Διάλογο, δήλωσε σχετικά πως : «η σύστασή μας να κλείσουμε τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος για την Ελλάδα αποτελεί ένα ακόμη θετικό μήνυμα υπέρ της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και της οικονομικής ανάκαμψης στη χώρα».

Στις 15:30 η ανακοίνωση της εξόδου από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος

Στόχος είναι, αναφέρει, «να συνεχιστεί η ενίσχυση της εμπιστοσύνης στην οικονομία της, η οποία είναι σημαντική για την Ελλάδα να και προετοιμαστεί η επιστροφή της στις χρηματοπιστωτικές αγορές».

Επισημαίνει δε ότι «η ταχεία εφαρμογή των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη των θετικών τους επιπτώσεων στην ελληνική κοινωνία και οικονομία, για να εξασφαλίσουν περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας, ισχυρή ανάπτυξη και ευημερία στο μέλλον».

Από την πλευρά του ο Πιέρ Μοσκοβισί, Επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, Φορολογίας και Τελωνείων, συμπλήρωσε πως «αυτή είναι μια πολύ συμβολική στιγμή για την Ελλάδα».

«Μετά από τόσα χρόνια θυσιών του ελληνικού λαού, η χώρα κερδίζει τελικά τα οφέλη των προσπαθειών της», αναφέρει ο Επίτροπος.

«Η καταβολή των 7,7 δισ. ευρώ τη Δευτέρα ως αποτέλεσμα της ολοκλήρωσης της δεύτερης αναθεώρησης και η σημερινή πρόταση της Κομισιόν είναι η αναγνώριση της μαζικής μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος της Ελλάδας, κάτω από τον μέσο όρο της ζώνης του ευρώ», τόνισε.

«Η Κομισιόν θα παραμείνει στην πλευρά του ελληνικού λαού κατά τη διάρκεια αυτής της νέας φάσης», καταλήγει ο Π.Μοσκοβισί.

Loading...


  • europalso   ideascentral