Μαγιορκίνης για κορονοϊό: Επιβάρυνση σε Αττική και Θεσσαλονίκη – Προσοχή στα self test

Μαγιορκίνης για κορονοϊό: Επιβάρυνση σε Αττική και Θεσσαλονίκη – Προσοχή στα self test

: Σύμφωνα με τον καθηγητή οι εισαγωγές περιστατικών COVID στα νοσοκομεία έφτασαν ακόμα και τις 600 σε μια ημέρα, ενώ οι θάνατοι καθημερινά κατά μέσω όρο βρίσκονται στους 70.

Για τα τελευταία στοιχεία που αφορούν την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα τοποθετήθηκε σήμερα ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την συνέντευξη Τύπου από το υπουργείο Υγείας

Σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα του ΕΟΔΥ την τελευταία εβδομάδα τα ενεργά σε όλη την επικράτεια αυξήθηκαν ελαφρώς, ενώ οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων επιβαρύνθηκαν κατά 4%.

Σύμφωνα με τον καθηγητή οι εισαγωγές περιστατικών COVID στα νοσοκομεία έφτασαν ακόμα και τις 600 σε μια ημέρα, ενώ οι θάνατοι καθημερινά κατά μέσω όρο βρίσκονται στους 70

Η Αττική παρουσίασε επιδημιολογική επιβάρυνση που φτάνει το 7%, ενώ στη Θεσσαλονίκη έφτασε στο 8%. Σημειώνεται ότι η αύξηση είναι επιβραδυνόμενη σύμφωνα με τον καθηγητή.

Ο κ. Μαγιορκίνης προειδοποίησε να μην χρησιμοποιεί ο κόσμος το αρνητικό ως δεδομένο καθώς δεν είναι στο 100% ακριβές, λέγοντας χαρακτηριστικά «να μην χρησιμοποιούμε το αρνητικό αποτέλεσμα του τεστ για να αλλάξουμε τη συμπεριφορά μας».

 

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !