Κορονοϊός: Σε υψηλά επίπεδα το ιικό φορτίο, θα αργήσουν να πέσουν

Κορονοϊός: Σε υψηλά επίπεδα το ιικό φορτίο, θα αργήσουν να πέσουν

: Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νικόλαος Θωμαΐδης, χαρακτήρισε πώς είναι σε αρκετά υψηλά επίπεδα  το ιικό φορτίο στα λύματα, στοιχείο που αντανακλά την επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα.

Οπως χαρακτηριστικά σημείωσε, πριν 10 ημέρες υπήρχε μια μείωση της τάξεως 27% όμως οι επόμενες μέρες και βδομάδες ήρθαν να «διορθώσουν» αυτή την μείωση με αποτέλεσμα να παραμένουμε σε υψηλό ιικό φορτίο.

«Ωστόσο από την αρχή του Μαρτίου που ήταν και η κορύφωση της πανδημίας έχουμε μια μεσοσταθμική μείωση περίπου στο 20% στα λύματα. Αυτό βέβαια δεν τεκμηριώνει τάση ύφεσης. Θα πρέπει να παρακολουθηθεί», είπε και συμπλήρωσε πως με βάση τις εκτιμήσεις, τα υψηλά αυτά επίπεδα θα πέσουν με αργούς ρυθμούς.

Τέλος, ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΪ επεσήμανε πως  παρακολουθείται αυτούς τους 2 μήνες ένα ισχυρό κύμα με υψηλό ιικό φορτίο που δεν δείχνει τάση ύφεσης και σε αυτό συμβάλουν πέρα από τις , ο καιρός και η κόπωση των πολιτών και δήλωσε πως το άνοιγμα του λιανεμπορίου δεν θα αλλάξει την συμπεριφορά του κόσμου.

Lockdown: Πότε θα δούμε 4ο κύμα -«Λάθος πείραμα το άνοιγμα»

 

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !