: Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς και στο πότε θα φανεί η ανοσία στα κρούσματα.

«Μετά τα τέλη Μαΐου και αν οι συνεχιστούν με τους ρυθμούς που ανακοινώθηκαν τότε θα δούμε τα κρούσματα να μειώνονται αισθητά γεγονός που θα οφείλεται και στην ανοσία η οποία θα αρχίσει να δημιουργείται», εκτίμησε ο κ. Σαρηγιάννης μιλώντας στο Newsbpomb, σχετικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Σε σχέση με την πορεία των κρουσμάτων βάσει του μοντέλου που μελετά για την διάδοση του κορονοϊού τόνισε: «το επόμενο διάστημα τα στοιχεία μας δείχνουν ότι θα έχουμε μια σταδιακή μικρή αποκλιμάκωση η οποία θα ολοκληρωθεί στις 10 Μαΐου περίπου. Στην συνέχεια θα δούμε μια σταθεροποίηση στα 1.800 την ημέρα κατά μέσο όρο μέχρι το τέλος του μήνα», ανέφερε.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι: «από τον Ιούνιο η αποκλιμάκωση θα γίνεται πιο γρήγορο ρυθμό και τέλος Ιουνίου θα έχουμε πέσει στα 700 ημερήσια κατά μέσο όρο». Απαντώντας στην ερώτησή σχετικά με το πότε θα ξεκινήσουν να καταγράφονται 3ψηφιοι αριθμοί κρουσμάτων ο κ. Σαρηγιάννης εκτίμησε ότι αυτό θα συμβεί στα μέσα Ιουνίου.

Άυλη συνταγογράφηση: Πώς θα κλείσετε ραντεβού για εμβόλιο μέσω taxisnet

Το χρονοδιάγραμμα των

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά ο εμβολιασμός του πληθυσμού κατά της covid-19 και σήμερα ξεπερνάμε τα 3.000.000 εμβολιασμούς, ανέφερε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. «Ειμαστε πολύ περήφανοι για την πορεία των εμβολιασμών», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε στην επέκταση της δυναμικής του συστήματος καθώς από 5 Μαΐου θα λειτουργούν συνολικά 1.500 εμβολιαστικά κέντρα. Επίσης ομαλά εξελίσσεται και η ροή των παραδόσεων εμβολίων προς τη χώρα. Θα αγγίξουμε τους 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα, είπε ο υπουργός.

Μίλησε για τη θετική ανταπόκριση της ηλικιακής ομάδας 30-39 στον εμβολιασμό, με το της AstraZeneca και γνωστοποίησε ότι σε λίγο ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 40-44 πάλι με το εμβόλιο της .

Αναφέρθηκε, επίσης, στο έργο της επιτροπής εμβολιασμών που κάνει την προτεραιοποίηση για τον εμβολιασμό. Δίνουμε πρόσβαση σε όλους του πολίτες να εμβολιαστούν, είπε ο υπουργός.