Κορονοϊός: Οι 6 κωδικοί μετακίνησης – Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με SMS στο 13033

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔08/12/2020 - 12:22 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 08/12/2020 - 12:23

Κορονοϊός: με περιορισμούς θα γιορτάσουμε φέτος, αφού όλα δείχνουν πώς θα μπορούμε να μετακινηθούμε μετά τις 9, αλλά με τους κωδικούς sms, οι οποίοι είναι σε ισχύ από την αρχή του lockdown.

SMS 13033: Οι κωδικοί μετακίνησης

Μία σειρά από πτυχές της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας παραμένουν σε… lockdown έως την 7η Ιανουαρίου και το SMS στο 13033 με τους 6 κωδικούς παραμένει. Αυτό ανέφερε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας καθώς όπως τόνισε «τα θα παραμείνουν καθώς οι τομείς της οικονομίας που είναι κλειστοί παραμένουν πολλοί».

«Είναι σχεδόν βέβαιο. Τα θα συνεχίσουν να ισχύουν γιατί όπως είδατε είναι πάρα πολλοί τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας οι οποίο θα παραμείνουν κλειστοί», εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε σχετικό ερώτημα.

«Το SMS θα συνεχίσει να υπάρχει στη ζωή μας γιατί είπαμε ότι πολλοί τομείς της οικονομικής δραστηριότητας και της κοινωνικής δραστηριότητας που παραμένουν κλειστοί μέχρι τις 7 Ιανουαρίου. Επιλέχθηκε η ημερομηνία της 7ης Ιανουαρίου για να υπάρχει μία εναρμόνιση με το άνοιγμα των σχολείων. Αποφασίστηκε να μην ανοίξουν τα σχολεία αυτή την εβδομάδα λίγο πριν τις γιορτές γιατί θα ήταν μεγαλύτερη η αναστάτωση και ένα ρίσκο το οποίο δεν άξιζε να πάρει κανείς για λίγες ημέρες. (...)», εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Έτσι οι μετακινήσεις των πολιτών γίνονται με την αποστολή SMS στο 13033, όπου αναγράφεται ο κωδικός που αιτιολογεί τον σκοπό της μετακίνησης ενώ εκτός από τα μηνύματα, οι μετακινήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν είτε με τη χρήση του ειδικού εντύπου που περιέχει τους αντίστοιχους κωδικούς είτε με χειρόγραφη βεβαίωση, στην οποία ο κάτοχος αναγράφει τα προσωπικά του στοιχεία και τον σκοπό της μετακίνησής του.

Οι έξι κωδικοί που πρέπει να στέλνουν στον αριθμό 13033 οι πολίτες για τις μετακινήσεις τους είναι οι εξής:

1 Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

2 Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα, όπως είναι το συνεργείο, ή σε σημείο προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

3 Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

4 Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

5 Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

6 Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Κορονοϊός: Γιατί δεν ανοίγουν τα σχολεία

Κορονοϊός: Ανησυχία για την Αττική - Δεν πέφτουν τα κρούσματα  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: