Κορονοϊός: Ανησυχία για την Αττική – Δεν πέφτουν τα κρούσματα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔08/12/2020 - 10:22 | Author: Ανθή Ιωαννίδου

Κορονοϊός: «Ακόμη δεν μπορούμε να πούμε με ασφάλεια πως ανοίγουμε. Το ασφαλές θα ήταν να μην την αγορά» είπε ο καθηγητής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης σε εκπομπή του Open.

Κορονοϊός: Προσοχή να μην γίνει η Αθήνα Θεσσαλονίκη

Ο καθηγητής ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης είναι ένας από τους υπέρμαχους του «κλειδώματος», καθώς όπως ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού δεν επιτρέπει να μιλάμε για ασφαλές άνοιγμα και σημείωσε πως ο μπορεί να στοχεύσει σε περιοχές με υψηλό ιικό φορτίο.

Ακόμα ανέφερε πως η Θεσσαλονίκη βρίσκεται πλέον σε σταθερή τροχιά αποκλιμάκωσης, αλλά, εξέφρασε την ανησυχία του για την Αττική γιατί τις τελευταίες μέρες δεν μειώνονται τα .

«Στην πόλη (σ.σ.: Θεσσαλονίκη) υπάρχει μείωση. Ο ρυθμός αποκλιμάκωσης είναι χαμηλός, ωστόσο, θα πρέπει να δούμε πώς θα πάει η αποσυμπίεση του ΕΣΥ κυρίως στις ΜΕΘ, καθώς και οι θάνατοι από τον . Ο εβδομαδιαίος μέσος όρος δείχνει τάση αποκλιμάκωσης» είπε ο κ. Σαρηγιάννης.

Ο καθηγητής ξεκαθάρισε πως: «Ακόμη δεν μπορούμε να πούμε με ασφάλεια πως ανοίγουμε. Το ασφαλές θα ήταν να μην ανοίξουμε την αγορά. Πρέπει να "αγοράσουμε" χρόνο και να μην θέσουμε σε κίνδυνο τους πολίτες».

Όσον αφορά στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού, ο καθηγητής είπε ότι θα πρέπει να είναι «στοχευμένος ανάλογα με το ιικό φορτίο κάποιας περιοχής».

Πλέον, το βάρος των επιστημόνων πέφτει στην , καθώς «ο βασικός λόγος ανησυχίας είναι η Αττική. Εδώ και 4 με 5 μέρες είμαστε σε σταθερότητα στην Αττική και η πανδημία παρουσιάζει απειροελάχιστη τάση μείωσης, που σημαίνει ότι ή υπήρξαν φαινόμενα διασποράς πριν από 15 μέρες που δεν τα είχαμε λάβει υπόψιν ή υπάρχει κάτι άλλο. Ίσως μια χαλάρωση των μέτρων από τους πολίτες, που οδηγεί σε πιο αργή αποκλιμάκωση. Αν κάτι πάει στραβά στη μεγάλη δεξαμενή πληθυσμού της χώρας, τότε υπάρχει πρόβλημα».

Ο κ. Σαρηγιάννης πρόσθεσε ότι πλέον υπάρχει ανησυχία, καθώς και στην Αττική το σύστημα Υγείας είναι πιεσμένο κι έτσι χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να μην βιώσουμε και στο Λεκανοπέδιο όσα βίωσε το προηγούμενο διάστημα και βιώνει ακόμη η Βόρεια Ελλάδα, εκφράζοντας την ελπίδα ότι δεν θα γίνει κάτι αντίστοιχο.

Παράλληλα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την Ξάνθη, που μένει σταθερά ψηλά σε κρούσματα, καθώς η Λάρισα, η Ημαθία, η Πέλλα, η Αιτωλοακαρνανία, που δείχνουν μία τάση σταθεροποίησης κι όχι πτώσης.


 

Κορονοϊός: «Βροχή» προστίμων για παραβίαση των μέτρων

Λινού - κορονοϊός: Εμβολιασμοί σε γήπεδα, πάρκινγκ και διόδια  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: