: Η υφυπουργός παιδείας, Μίνα Γκάγκα αναφέρθηκε στο σχέδιο για την τέταρτη δόση του που θα γίνει τους επόμενους μήνες.

Τι θα γίνει με την τέταρτη δόση

Κατηγορηματική ότι τον Σεπτέμβριο «θα κάνουμε όλοι του εμβολίου για τον κορονοϊό τον Σεπτέμβριο» εμφανίστηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, μια ημέρα μετά τις παρόμοιες δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Υγείας.

Η κυρία Γκάγκα διευκρίνισε, πάντως, ότι δεν θα υπάρχει υποχρεωτικότητα αλλά θα πρόκειται για σύσταση και θα αφορά και τα παιδιά ηλικίας από 12 ετών και πάνω.

«Έχουμε πει αρκετό καιρό ότι θα χρειάζεται ένα αναμνηστικό το φθινόπωρο όπως για τη γρίπη» είθπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 η κυρία Γκάγκα προσθέτοντας πως έχει γίνει εξ αρχής συμφωνία για δωρεάν και το 2023, τα οποία βρίσκονται υπό επεξεργασία, από τις εταιρείες, για να περιλαμβάνουν και τα νέα στελέχη.

Ερωτηθείσα, δε, για το ενδεχόμενο να υπάρξουν μέτρα ξανά από τον Σεπτέμβριο απάντησε ότι τυχόν τέτοια απόφαση θα ληφθεί βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας διευκρίνισε, τέλος, δεδομένου ότι από αύριο Τετάρτη (1/6) μπαίνει τέλος στη χρήση σε εσωτερικούς χώρους ότι οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι θα πρέπει να κάνουν πλέον ένα τεστ για κορονοϊό την εβδομάδα.