: Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, ανακοίνωσε πώς έχει ξεκινήσει η αποστολή sms στους άνω των 50 ετών για τη τρίτη του .

 «Δεν υπάρχει ενδεχόμενο γενικού lockdown»

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, επισήμανε ότι «Δυστυχώς ο ρυθμός που θα έπρεπε να υπάρχει, δεν υπάρχει. να είμαστε ειλικρινείς. Νομίζω δεν υπάρχει πια καμία δικαιολογία για κανέναν».

Ο κ. Γεωργαντάς, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, διευκρίνισε ότι υπάρχει επάρκεια . Παράλληλα, τόνισε ότι «σήμερα πηγαίνουν SMS σε όλους των άνω των 50 ετών που έχουν συμπληρώσει 6 μήνες από τη δεύτερη δόση και δικαιούνται να κάνουν την 3η δόση για να τους το υπενθυμίσουμε».

«Βλέπουμε ξεκάθαρα ότι όσοι νοσηλεύονται στις ΜΕΘ κατά 90% περίπου είναι , και βεβαίως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα εκεί που η εμβολιαστική κάλυψη δεν ήταν κανονική. Νομίζω ότι όσες αμφιβολίες είχαν κάποιοι στην αρχή του εμβολιαστικού προγράμματος μετά από σχεδόν ένα χρόνο θα πρέπει να έχουν αρθεί για την υγεία της δικής τους την οικογένειά τους και της κοινωνίας» είπε ο Γιώργος Γεωργαντάς.

Ακόμη, σχολίασε ότι «Το καταλυτικότερο επιχείρημα όλων είναι οι εικόνες που έχουν όλοι από το συγγενικό ή φιλικό περιβάλλον και βρίσκονται στα νοσοκομεία… Με ξεπέρνα οποιοδήποτε αντεπιχείρημα σε αυτή την πραγματική κατάσταση που βιώνουμε όλοι». Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι «Στην προηγούμενη κατηγορία έχουν ήδη 314.000 συμπολίτες μας».

Ο κ. Γεωργαντάς εξήγησε ότι γίνονται πολλές προσπάθειες ώστε να αυξηθούν οι εμβολιασμοί, καθώς κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ πηγαίνουν σε απομακρυσμένες περιοχές. «Έχουμε εμβολιάσει σχεδόν όλους ζήτησαν να εμβολιαστούν στα σπίτια τους, θα πάμε και στη ΒΙΟΠΕ του Κιλκίς για τους εμβολιασμούς από τον ΕΟΔΥ εργαζομένων των επιχειρήσεων» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο γενικού lockdown, ξεκαθάρισε εκ νέου ότι η οικονομία δεν μπορεί να κλείσει και οι εμβολιασμοί πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να κινούνται στις δραστηριότητες που έκαναν και πριν επειδή έπραξαν αυτό που έπρεπε να πράξουν. «Αν θα υπάρξουν το επόμενο διάστημα εξειδικευμένα για συνύπαρξη εμβολιασμένων και μη θα ανακοινωθούν αλλά όχι γενικό lockdown» υπογράμμισε ο Γιώργος Γεωργαντάς.