: Το Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ δημοσίευσε μια εικόνα της , η οποία λήφθηκε μέσω ηλεκτρονικού μικροσκοπίου.

Πώς είναι η μέσα από μικροσκόπιο

Επιστήμονες στον τομέα της υγείας, συμπεριλαμβανομένων παθολόγων και ιολόγων, κατάφεραν να λάβουν μια ηλεκτρονική μικρογραφία ενός κυττάρου (Vero E6) από το νεφρό ενός πιθήκου που μολύνθηκε με το συγκεκριμένο στέλεχος. Στη συνέχεια το Πανεπιστήμιο δημοσίευσε τις εικόνες χαμηλής και υψηλής μεγέθυνσης.

Στη χαμηλή μεγέθυνση, η εικόνα δείχνει τη ζημιά στα κύτταρα με διογκωμένα κυστίδια που περιέχουν μικρά, μαύρα ιικά σωματίδια, όπως εξήγησαν οι ερευνητές. Οι εικόνες υψηλής μεγέθυνσης δείχνουν συγκεντρώσεις ιικών σωματιδίων με «ακίδες» σχήματος κορώνας στην επιφάνειά τους.

Σύμφωνα με την Standard, οι ερευνητές του τμήματος Μικροβιολογίας κατάφεραν να απομονώσουν την «» από κλινικά δείγματα, που θα επιτρέψουν την ανάπτυξη και την παραγωγή κατά του νέου στελέχους.

Το στέλεχος Όμικρον εντοπίστηκε αρχικά στη Νότια Αφρική, στα τέλη Νοέμβρη. Η συγκεκριμένη περιέχει περισσότερες μεταλλάξεις (32)  της πρωτεϊνης ακίδας από όλα τα προηγούμενα στελέχη, κάτι που μπορεί να υπονομεύει την ανοσιολογική απόκριση του οργανισμού και να ευνοεί την ταχύτητερη μετάδοση.