: Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει εισήγηση για να διαφοροποιηθούν τα μέτρα κατά της διασποράς του σε περιφερειακό επίπεδο, ο Στέλιος Πέτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλαγή του ωραρίου κατά τις ημέρες των και της Πρωτοχρονιάς. Υπενθυμίζεται ότι λόγω υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας (21:00-05:00).

– Τι αναμένεται να αλλάξει

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνει επέκταση του ωραρίου για να διευκολυνθούν τα καταστήματα του λιανεμπορίου, ωστόσο, υπάρχει στο τραπέζι -αν κι εφόσον , μεταξύ των οποίων και τα κομμωτήρια- να υπάρξει διαφοροποίηση στο τις ημέρες των εορτών για να μετακινηθεί ο κόσμος.

Οι πληροφορίες λοιπόν, δεν δείχνουν πρόθυμο το κυβερνητικό επιτελείο να επεκτείνει το ωράριο της απαγόρευσης, παρά μόνο τις ημέρες της παραμονής των Χριστουγέννων και της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, συνδυάζοντας όμως αυτήν την επιμήκυνση με το λιανικό εμπόριο. Με δύο λόγια, αντί της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, η απαγόρευση να ξεκινάει από τις 10 μ.μ.

Οι φόβοι για μεγάλο συγχρωτισμό και μη τήρηση του κανόνα των δύο οικογενειών (σ.σ 9 άτομα το πολύ) είναι αυτοί που απομακρύνουν το σενάριο της μεγαλύτερης χαλάρωσης για τα βραδινά ρεβεγιόν. «Ας είναι αυτά τα τελευταία Χριστούγεννα που περνάμε μακριά από τους αγαπημένους μας, για να είναι τα επόμενα καλύτερα» λένε με νόημα κυβερνητικές πηγές.

Εν τω μεταξύ ο Στέλιος Πέτσας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αλλάξει η καραντίνα των 10 ημερών που έχει τεθεί σε όσους Έλληνες έρχονται από το εξωτερικό για τις γιορτές στην Ελλάδα, απόφαση που έχει προκαλέσει σφοδρότατες αντιδράσεις.