Αυξημένα κατά 14,2% εμφανίστηκαν τον Οκτώβριο στα έσοδα του τουρισμού σύμφωνα με την Τραπέζα της Ελλάδας, με την επίδοση αυτή αποτελεί ιστορικό ρεκόρ για τις ταξιδιωτικές εισπράξεις τα τελευταία χρόνια, ξεπερνώντας το 1 δισ. ευρω.

Αυτή η αύξηση οφείλεται στη σημαντική αύξηση της τουριστικής κίνησης το φθινόπωρο (Σεπτέμβριος-Νοέμβριος), με τις πληρότητες του Οκτωβρίου – σύμφωνα με την διεθνή εταιρεία ξενοδοχειακών ερευνών STR – να ξεπερνούν το 75% κατά μέσο όρο στην Ελλάδα και τις αφίξεις να σημειώνουν άνοδο 23,9% (ΥΠΑ).

Σύμφωνα με στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού η ανοδική τάση στις τουριστικές εισπράξεις αναμένεται να συνεχιστεί και τους προσεχείς μήνες με αποτέλεσμα να βρει το τέλος της χρονιάς με θετικό πρόσημο στα έσοδα.

Χαρακτηριστικά, ο φετινός Νοέμβριος ήταν ο καλύτερος Νοέμβριος όλων των εποχών, ενώ η κίνηση από Ρωσία και Μέση Ανατολή είναι αυξημένη το Δεκέμβριο.

Ο φετινός Δεκέμβριος κινείται ανοδικά σύμφωνα με τη ζήτηση που καταγράφεται κυρίως στα ξενοδοχεία υψηλών κατηγοριών. Γεγονός που επιβεβαίωσε με πρόσφατες δηλώσεις του στον τύπο και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθήνας, Αττικής, Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ), Αλέξανδρος Βασιλικός.

Ενώ, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία της κίνησης του αεροδρομίου της Αθήνας που επιβεβαιώνονται από στελέχη αεροπορικών εταιρειών, η συνολική επιβατική κίνηση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για το διάστημα 1-20 Δεκεμβρίου σημειώνει άνοδο της τάξης του 15%!