: Κακοκαιρία εξπρές έρχεται σήμερα, ενώ από την Πέμπτη ανεβαίνει η θερμοκρασία φτάνοντας έως και τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού

Άστατος θα είναι σήμερα ο καιρός αλλά από αύριο, Τετάρτη, θα έρθει το «καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου» με τις θερμοκρασίες να φτάνουν τα επόμενα 24ωρα έως και τους 30 βαθμούς Κελσίου σύμφωνα με τον Κλεάρχο Μαρουσάκη.

Για τον καιρό σήμερα, Τρίτη, ο κ. Μαρουσάκης ζήτησε προσοχή προς τα δυτικά όπου τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα με το βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Ιταλίας που αρχίζει και μετατοπίζεται προς τα βορειοανατολικά και θα απασχολήσει αρκετές περιοχές δίνοντας βροχές και τοπικές .

Όπως εξήγησε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για τον καιρό της σημερινής ημέρας θα είναι «ένας καιρός τύπου Π καθώς τα φαινόμενα θα κατανέμονται στα δυτικά τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο όπου περιμένουμε βροχές και καταιγίδες. Αντίθετα στο εσωτερικό αυτού του γράμματος ο καιρός θα είναι άστατος αλλά με πολύ πιο λίγα φαινόμενα».

«Τα φαινόμενα θα εστιάζονται στον δυτικό ηπειρωτικό κορμό το Αγρίνιο, την Πάτρα, τον Πύργο, τα Ιωάννινα, την Άρτα, το Μεσολόγγι. Στη συνέχεια θα επηρεαστεί η κεντρική Μακεδονία και στο τέλος της ημέρας τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου» συμπλήρωσε ο κ. Μαρουσάκης

Σύμφωνα με τον ίδιο η θα είναι εξπρές καθώς τα φαινόμενα θα εκτονωθούν από το πρωί της Τετάρτης στο ανατολικό Αιγαίο για να ακολουθήσει καλός καιρός με τις θερμοκρασίες στο τέλος της εβδομάδας να είναι ακόμα και κοντά τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Μιλώντας για τον καιρό των επόμενων ημερών ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε ότι «από την περιοχή της Βόρειας Αφρικής ξεχύνονται αρκετά θερμές αέριες μάζες ακόμα και αφρικανική σκόνη με αποτέλεσμα να έχουμε σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας από την Πέμπτη ειδικά σε κλειστές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά το βράδυ θα έχουμε ψύχρα και σχετική υγρασία».